PRÁCE 🧰

Parkování letiště Vídeň: Kde zaparkovat?

27. 2. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Řada Čechů volí při cestách na dovolenou nebo za prací odlet z vídeňského letiště. Na letiště je potřeba se nějak dopravit. Pokud nechcete využívat hromadnou dopravu ve formě vlaku nebo autobusu, budete potřebovat místo na zaparkování auta.

Parkování letiště Vídeň

Články na téma parkování na letištích v ČR i zahraničí:

  1. Parkování letiště Praha
  2. Parkování letiště Brno
  3. Parkování letiště Vídeň - právě čtete

Pokud jste se rozhodli, že se na letiště ve Vídni dopravíte vlastním vozem, budete ho potřebovat po čas cestování někde zaparkovat. Letiště Vídeň má naštěstí celou řadu parkovacích míst, která můžete využít.

Příjezd na letiště

Přímo na letiště dojedete jednoduše po dálnici A4, vedle které leží. Samozřejmě můžete zvolit i možnost parkování mimo areál. Pak byste ale měli myslet na to, jak se co nejlépe dostat z místa, kde auto zaparkujete na letiště. Je dobré zvolit takové místo, odkud jedou vlakové nebo autobusové linky na letiště.

Výběr parkoviště a rezervace místa

Na vídeňském letišti se nachází přibližně 22 000 parkovacích míst pro osobní vozy. Ta jsou rozmístěna v několika parkovacích domech v blízkosti letištních hal. Samozřejmostí jsou i bezbariérová parkovací místa.

Pokud na letiště pouze vezete někoho známého, nebo ho naopak vyzvedáváte, můžete využít i možnosti krátkodobého parkování. Tato parkoviště jsou rozmístěna v ideálních polohách u jednotlivých terminálů.

Cenu za parkování na parkovištích zjistíte přímo na stránkách vídeňského letiště. Můžete si nechat spočítat cenu pro potřeby vaší cesty. Své parkovací místo si tu můžete i rezervovat. Tím odpadnou starosti s tím, jestli budete mít po příjezdu kde zaparkovat a ušetříte tak i čas, který byste strávili hledáním a administrativou. A to se při odletu docela často hodí.

Služby vídeňského letiště

Vídeňské letiště se snaží vycházet motoristům vstříc. Proto jim nabízí řadu služeb. Kromě možnosti tankování pro vozy se spalovacími motory a dobíjení pro elektromobily, je tu také autoservis, který pomůže rychle vyřešit náhlé potíže.

Pokud byste chtěli po příletu nasednout do nablýskaného vozu, můžete využít služeb umytí a vyčištění vozu v parkovací budově 4. Zasloužený relax si tak užijete vy i váš plechový miláček.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články