PRÁCE 🧰

Odhaluje se nový koncept Renaultu

18. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Jak už bývá zvykem, koncepty nových aut se ukazují po kouskách. Ne jinak tomu je u automobilky Renault. Do rukou se nám tak dostává vůbec první vlaštovka o možném vzhledu nového vozu.

Auto, které vidíte na úvodní fotografii představuje vůz, který bude odhalen již tento rok v květnu. Zatím nevíme zhola nic, ani jméno. Jediná známá informace je, že toto auto bude jezdit na vodík. Jak vidno Renault nezaostává za ostatními značkami a rozhodně se tak do budoucna nespoléhá pouze na jednu alternativní cestu.

Nový model bude ztělesňovat závazky vůči strategii udržitelného rozvoje jako je: životní prostředí, bezpečnost a inkluze. Současně se auto stane hybatelem v dekarbonizaci skupiny a značky Renault. Kromě elektrických pohonů, tak přibude i ten vodíkový. Na návrh koncepčního vozu dohlédl Gillese Vidala, ředitel designu značky, a dle jeho slov by se automobilka měla stát do roku 2030 čistě elektrickou značkou.

Vodíkových automobilů zatím na trhu není příliš mnoho, a tak informace vzbudila velkou zvědavost i v naší redakci. Již teď se těšíme na bližší informace a především na to, až si budeme moci vůz osahat ve skutečnosti. Jedno je jisté, pro automobilku je to velká výzva a jsme skutečně zvědaví na výsledek.

Zdroj info: Renault.
Zdroj médií: Renault.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články