PRÁCE 🧰

Renault Megane R.S. Trophy-R stanovil nový rekord okruhu v Suzuce

11. 12. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Renault

Hot hatche jsou populární kategorií automobilů. Jedná se prakticky o upravené sériové vozy, které umí řidiče bavit a netrestají každou jezdeckou chybičku. Především ale zvládají i velice svižnou jízdu. Dokazuje to i Megane R.S. Trophy-R.

Renault Megane R.S. Trophy-R stanovil nový rekord okruhu v Suzuce

Nový rekord na okruhu v Suzuce

Za volant francouzského vozu usedl závodník Laurent Hurgon na výsostném území japonských automobilek předvedl schopnosti nejrychlejší varianty Renaultu Megane R.S. Trophy-R. A ne zcela nečekaně tak byl stanoven nový rekord okruhu pro vozy s poháněnou přední nápravou. Čas, za který byl okruh v Suzuce pokořen má hodnotu 2:25,454.

Není to ale první závodní trať, na které se tento automobil ukázal v tom nejlepším světle. Už dříve se podařilo zajet rekord na legendárním Nürburgringu a v Belgii na Spa-Francorchamps.

Základní cena téměř 1 a půl milionu

Renault Megane R.S. Trophy-R se prodává za základní cenu 1,4 milionu korun. Za tyto peníze dostane zákazník výkon 300 koní, který je dolován z motoru o objemu 1,8 litru. Vývoj se silně zaměřil na podvozek a upravena byla také aerodynamika. Konstruktéři celý vůz i pořádně odlehčili, protože nízká hmotnost je na okruhu vždy jedna z hlavních výhod.

Zdroj médií: renault.

Podobné články