PRÁCE 🧰

Nejlepší polské „termály“ blízko hranic, které si zamilujete

8. 12. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kam na výlet Rádce motoristy Cestování do zahraničí Cesta do Polska Tipy na výlety Cestování autem po Polsku

Polsko vás nadchne pohostinností, výtečnou kuchyní a nepřeberným množstvím zážitků pro děti i dospělé. Najdete tu špičkové termály i krásná města plná památek. Pokud se chcete ohřát a dopřát si luxusní lázeňskou péči, máme pro vás několik tipů na ty nejlepší termály v Polsku, které jsou blízko hranic.

Kam do polských termálních lázní v blízkosti hranic?

Park wodny Tropikana (Třinec 34 min, 23 km)

Bydlíte v Třinci nebo blízkém okolí? První polské termály máte v tomhle případě opravdu kousíček! Vyrazte do Vodního parku Tropikana, který je odsud vzdálený jenom 34 minut jízdy autem. Součástí parku je rozlehlý hotelový komplex a velký venkovní bazén. Nechybí ani sportovní bazén s drahami, bazén s vlnobitím, divoká řeka, dětská brouzdaliště a nejrůznější prolézačky, skluzavky a další herní prvky, osm vířivek nebo parní sauna. Odpočinout si můžete v solné a ledové jeskyni, suché sauně s aromaterapií a pro zájemce je tady připravená i kvalitně vybavená posilovna.

Vstupné: od 80 zlotých (447 Kč/1,5 hodiny)

Termy Cieplickie (Tanvald 54 min, 43,2 km)

Za požitkem a polskými termály nemusíte cestovat ani z Čech nijak daleko. Zhruba pět desítek kilometrů od Tanvaldu fungují Termy Cieplickie, které leží u města Jelenia Gora při severním úpatí polských Krkonoš. Lázně se rozkládají v nitru zeleného lesoparku a jejich součástí jsou sportovní bazény i bazény s atrakcemi, termální bazény, gejzíry, vodní houpačky či masážní lavice. V lázeňské části si můžete odpočinout ve vířivkách, několika druzích saun nebo, tepidáriu, či sněžné jeskyni. Zajímavostí je, že se jedná o lázně s nejteplejšími prameny v Polsku.

Vstupné: od 55 zlotých (307 Kč/2 hodiny)

Termy Gorący Potok (Ostrava 2:30 hod, 253 km)

Termální lázně Termy Gorący Potok leží asi 20 km od slovenských a 85 km od nejbližších českých hranic. Ze slezské metropole Ostravy se sem autem dostanete za necelé dvě a půl hodinky. Jde o jedny z nejkrásnějších polských termálních lázní. Samotné bazény jsou obestaveny stylovými sruby z přírodního dřeva v hrubém, rustikálním opracování. Nechybí ani vodopády, fontány, tobogány, dětský hrad se skluzavkami a „opičími dráhami“ i větší lanová dráha, lezecká zeď či nafukovací ráj. Navštívit tady můžete saunárium včetně solné věže, vyzkoušet bahenní lázně a dopřát si celou škálu dalších procedur.

Vstupné: od 55 zlotých (307 Kč/1,5 hodiny)

Termy Szaflary (Jablunkov 2:36 hod, 137 km)

Kousíček od termálních lázní Gorący Potok najdete další skvost, kterým jsou polské termální lázně Szaflary. I když nejde o nijak rozlehlé lázně, rozhodně si tady perfektně odpočinete. Do jejich vybavení spadá například tobogán a čtyři bazény (venkovní i vnitřní), které se rozkládají na ploše 950 m2. Součástí areálu je i saunové centrum s finskou nebo infra saunou. Během návštěvy si můžete dopřát i aromaterapii, bylinné koupele a další procedury.

Vstupné: od 68 zlotých (380 Kč/2 hodiny)

Terma Bania (Ostrava 2:39 hod, 258 km)

Lázně Terma Bania leží blízko slovenských hranic a jsou tak logicky nejdostupnější pro návštěvníky z východní Moravy či Slezska. Cesta autem z Ostravy zabere kolem 2 a půl hodin, ze Zlína kolem 4 hodin, z Brna necelých 5 hodin, ale u Prahy se již blížíme k 7 hodinám. V těchto polských termálech najdete čtrnáct bazénů, zábavní prvky v podobě skluzavek a tobogánů, ale i sauny (např. ruská bania, finská sauna nebo dřevěná horalská sauna), vířivky a káď se sněhem. Nechybí ani odpočinková zóna s více než dvěma sty lehátky a bazénovým barem.

Vstupné: od 55 zlotých (307 Kč/2,5 hodiny)

Chocholowskie Termy (Jablunkov 2:14 hod, 119,8 km)

Tyto vyhlášené termální lázně v Polsku – Chocholowskie Termy najdete asi 10 km od notoricky známého polského městečka Zakopané, a jsou největšími termálními lázněmi v zemi. Neuvěřitelně rozlehlý komplex nabízí na 3000 m2 vodní plochy. Osvěžit se můžete v jednom z třiceti bazénů a zrelaxovat v osmi vířivkách. Nechybí ani obrovský tobogán a skluzavky, fascinující panoramatická bazénová terasa, velké saunové centrum a další atrakce a možnosti pro všechny věkové skupiny. Novinkou je místní Normobaria neboli terapie v tlakové komoře, kde vás nebude léčit voda, ale zdravý vzduch.

Vstupné: od 89 zlotých (497 Kč/3 hodiny)

  Online cestovní pojištění do Polska

Zdroj info: Polsko Travel.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články