PRÁCE 🧰

Nejlepší aditiva do nafty - výsledky testu

7. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Vše o aditivech Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Aditivum je směs látek, která napomáhá k lepšímu chodu motoru a celé palivové soustavy. Aditivum se v určitém a pravidelném poměru přidává do palivové nádrže spolu s palivem. Na některých čerpacích stanicích je možné tankovat palivo s již přidanými aditivy. Taková paliva s aditivy poznáte jednoduše podle vyšší cenovky anebo podle označení Verva, EVO Plus nebo V-Power.

Jaká aditiva do nafty jsou nejlepší

Články na téma testy aditiv:

  1. Jaká aditiva do benzinu jsou nejlepší - test
  2. Jaká aditiva do nafty jsou nejlepší - test - právě čtete

Je důležité dodržovat přesné a pravidelné dávkování. V případě, že ve snaze ještě víc umocnit výsledky aditiv, budete do nádrže lít víc, než je doporučené dávkování – akorát vás to finančně zruinuje. Účinky aditiv to opravdu neznásobí. To samé i v případě, že ve snaze ušetřit, budete do nádrže lít aditiva míň, než je doporučeno – žádné účinky se nemusí dostavit. Správné dávkování naleznete vždy v návodu k použití.

Naftová aditiva se rozlišují na letní a zimní. Vybrat nejlepší aditivum do nafty není nic jednoduchého. Proto vám pro porovnání přinášíme seznam pár aditiv, která jsou mezi řidiči a zkušenými automechaniky hodnocena. Firem, které aditiva vyrábějí je na trhu nespočet, proto je důležité se o jejich funkčnosti pobavit s nezávislými odborníky.

Millers Oils Diesel Injector Cleaner

Jedním z dražších naftových aditiv je Millers Oils. 250 mililitrovou lahvičku pořídíte za 300 korun a je možné ji použít na 60 litrů nafty. Uživatelé aditiva potvrzují sníženou kouřivost a klidný chod motoru. Výrobce apeluje při velmi znečištěném motoru zdvojnásobit dávku aditiva.

VIF Super Diesel Aditiv

Rakouský VIF je kromě benzinových aditiv odborníkem taky na ty naftové. Pravidelné dlouhodobé používání mají za výsledek lepší starty při chladných ránech a klidnějším chodem motoru. 500 ml plechovku je možné pořídit za 207 korun.

K2 Diesel

Značka K2 je pro mnohé velká neznámá. Svými produkty, mezi které patří například čistící a detailingové prostředky, si polská K2 získala srdce již mnoha motoristů. Nově na trh přichází také s aditivy – uživatelé, kteří vyzkoušeli a potvrdili nižší spotřebu a oživení motoru.

Liqui Moly Super Diesel Aditiv

Německý výrobce Liqui Moly svými aditivy zvyšuje cetanové číslo a chrání před korozí. Tišší a pravidelný chod motoru spolu s lepším zrychlením nezávisle na sobě potvrdila skupinka hodnotících uživatelů.

Zdroj info: Aditiva.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články