PRÁCE 🧰

Nejlepší aditiva do benzínu - výsledky testu

5. 1. 2023 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat aditivum Vše o aditivech Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Jaké aditivum vybrat, aby neudělalo víc škody než užitku a kdy se mu raději vyhnout? Nejdražší aditiva do benzinu nemusí vždycky znamenat, že motor zachrání.

Jaká aditiva do benzinu jsou nejlepší - test

Články na téma testy aditiv:

  1. Jaká aditiva do benzinu jsou nejlepší - test - právě čtete
  2. Jaká aditiva do nafty jsou nejlepší - test

Aditivum do benzinu by se mělo používat dlouhodobě a pravidelně. Pro dosáhnutí žádoucích účinků je taktéž důležité správné dávkování. Když budete do nádrže lít aditiva méně, než je psáno – nemusí dojít k žádnému účinku a vy zbytečně vyblemcáte celou lahvičku – sice vám to bude trvat déle, ale bez výsledku. Pokud to vezmeme z opačného konce, budete do nádrže lít aditiva víc, než je obvyklé dávkování. Většinou se lepšího ani rychlejšího efektu nedočkáte, pouze aditivum vypotřebujete dřív, což vás může následně ekonomicky docela zruinovat.

Vybrat nejlepší aditiva není tak jednoduchá záležitost. Zde vám přinášíme pár aditiv do benzinu k porovnání s hodnocením uživatelů a zkušených automechaniků.

VIF Super Benzin Aditiv

Rakouský výrobce VIF prodává aditivum o objemu 500 ml. Balení je možné pořídit do dvou stovek. Přípravek je třeba dávkovat v poměru 1:1000 před každým tankováním. Řidiči a odborníci se shodují na tom, že motor zklidní svůj chod a zlepší spotřebu.

Metabond Megalene Plus

Účinky srovnatelný může být Metabond Megalene Plus, kdy 250 ml lahvičku pořídíte za něco málo přes 700 korun. Odborníci nedoporučují používat v kombinaci s bioethanolovým palivem.

Liqui Moly Motor System Reiniger

Liqui Moly je známou německou značkou a aditivum si chválí uživatelé z celého světa. Hromadně se shodují na lepších startech a klidnějším chodu motoru. Za 300 mililitrů aditiva zaplatíte asi dvě stě korun a jednu dávku vypotřebujete na 75 litrů paliva.

Ekolube Benzín Aditiv

Balení aditiva o objemu 450 ml za 150 korun od českého výrobce je schopno eliminovat vodu, která se vyskytuje v benzinu a úspěšně dekarbonizuje pístní i ventilovou soustavu. Zkušení automechanici se shodují na faktu, že je přípravek pro dosažení požadovaných výhod nutné aplikovat opravdu pravidelně v doporučených dávkách.

Zdroj info: Aditiva.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články