PRÁCE 🧰

Možnosti cestování obytným vozem nebo karavanem

29. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

I když vám cestování s obytným vozem nebo karavanem dává velkou dávku svobody, musíte respektovat určitá pravidla. Například byste pro parkování měli využívat pouze ta místa, kde je to povolené. Nebo přinejmenším není zakázané.

Možnosti cestování karavanem nebo obytným vozem

Články na téma cestování obytným vozem nebo karavanem:

  1. Cestování obytným vozem
  2. Možnosti cestování karavanem nebo obytným vozem - právě čtete

Když cestujete s obytným vozem nebo karavanem, máte mnohem více možností, kde přenocovat. Pokud jste spíše konzervativní a máte rádi dostupnost určité míry služeb, bude pro vás ideální ubytování v kempu.

Jestliže jste dobrodruzi a máte rádi více nezávislosti, můžete vyzkoušet kempování na divoko.

Kempy pro karavany a obytné vozy

Jestliže cestujete s obytným vozem nebo karavanem, je ubytování v kempu pohodlná a příjemná varianta. Ve většině kempů najdete sociální zařízení, kuchyňky nebo restaurace na dobré úrovni. Kromě toho vám kempy pro karavany a obytné vozy nabízí i řadu volnočasového nebo sportovního využití.

Pokud jedete s karavanem, můžete využít možnost ustavení vašeho domku na kolečkách na jednom místě a poznávat okolí autem. Tím vám odpadají starosti s obtížným parkováním ve městě nebo neustálým balením a zajišťováním věcí a zavazadel.

Kempování na divoko

V případě, že jste dobrodružnější povahy, můžete vyzkoušet kempování na divoko. V Evropě se setkáte s pojmenováním míst určených pro tento způsob cestování Stellplatz, kdybyste zamířili do Ameriky, museli byste si zvyknout na označení Boondocking.

Vhodná místa pro přenocování, včetně recenzí a postřehů dalších cestovatelů, najdete například v aplikaci park4night.

Při kempování na divoko sice nebudete mít takové zázemí jako v kempu, ale zase se nebudete muset mačkat mezi spoustou dalších karavanů a obytných vozů. Každopádně byste ale měli být ohleduplní, a pokud zaparkujete vedle dalšího karavanu nebo v obydlené oblasti, nedělat nadměrný hluk.

A samozřejmě byste si při odjezdu měli s sebou odvézt i všechny odpadky.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články