PRÁCE 🧰

MG bude mít premiéru na legendách

25. 5. 2022 1 min. čtení diskuze (0)

Značka MG vstoupí na český trh poměrně netradičním způsobem. Své vozy poprvé představí na motoristické akci Legendy konané na konci května.

značka MG

Legendy budou plné překvapení a jedním z nich je i poměrně neznámá značka pro český trh. Původem britská automobilka Morris Garages (MG), dnes patřící do čínského impéria SAIC, byla založena v roce 1924, takže má bohatou historii s výrobou automobilů. 

Nejvíce jste modely značky mohly dosud potkávat na veteránských srazech, neb poválečná produkce jela ve velkém a kousků z té doby se zachovalo mnoho. Produkce sportovních vozů se dokonce rozšířila i za velkou louži do USA. 

Bohužel, jak už to bývá v moderních dějinách, automobilku postihla finanční krize a bankrot. Nevědělo se, co bude dál. Vše vyřešil nakonec čínský kupec, který také změnil zcela portfolio značky. Od sporťáků se mílovými kroky skočilo k modernímu podání SUV a elektrifikaci. Dnes se automobily nejvíce prodávají právě na asijském kontinentu, ale také například v Kolumbii nebo Brazílii. Prodej na českém trhu by měl být spuštěn koncem června.

A co lidé na Legendách v rámci MG budou moci vidět? Bude to kus historie, tedy chybět nebudou veteránské kousky, ale také si budou moci prohlédnout modely ze současnosti a to především nové MG ZS, které na jaře 2020 prošlo modernizací a nové MG EHS

Zdroj info: Automobilka MG.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články