PRÁCE 🧰

Nejlepší malé auto do terénu, které to je?

17. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Malých aut alespoň se základními schopnostmi v terénu na trhu moc není. Pár kousků se ale najde, podíváme se na ně.

Malé auto do terénu: Víte, jaké vybrat?

Články na téma jízda v terénu a vhodné auto:

  1. Malé terénní auto - co je na výběr mezi ojetinami?
  2. Jízda v terénu - jak ji úspěšně zvládnout?
  3. Malé auto do terénu: Víte, jaké vybrat? - právě čtete

Suzuki Jimny

Malé terénní autíčko, které vyniká především obratností. Oproti velkým teréňákům se Jimny dostane i do mnohem užších míst a pokud už se vám ho podaří někde utopit v bahně, nebude vyproštění tak pracné. Je to dělník, je to legenda, ale je to taky trn v oku evropským emisních norem.

Proto už se jako nový prodává jenom jako užitkáč, tedy ve dvoumístné konfiguraci. Jestli vám to ale stačí, nemusíte hledat dál.

Fiat Panda

Ani ne 900 kubických centimetrů. Přesněji 875! To je obsah motoru, který pohání Pandu ve čtyřkolce. Jistě, nebude to mistr světa ve zrychlení, nebude to dálniční stíhačka, dokonce ani extrémně nízké spotřeby se od Pandy nedočkáte.

Ale budete mít relativně jednoduché, nenáročné auto, které toho zvládne víc, než na co vypadá.

Dacia Duster

Dacia Duster jako malé terénní auto

V našem testu vyšel Duster jako povedené auto prakticky pro kohokoliv, kdo nechce utrácet víc, než je třeba. Opět je to jednoduché auto s minimem věcí, které se mohou porouchat a následně vyžadovat drahou opravu. S pohonem všech kol se v terénu neztratí a nechá si líbit i nějaký ten šrám, případně nešetrné zacházení.

Suzuki Swift

Končíme opět u Suzuki, ačkoliv teď to bude spíš jen na lehčí terén a polňačky. Doménou Swiftu budou spíš silnice nebo město.

Ostatně i naladění podvozku je spíše tužší, což v zatáčkách potěší, ale přejezdy přes kameny a výmoly někde v lese vyklepou z posádky duši. Ale zvládne to! Není extrémně drahý a ani servis nebude vyžadovat prodej ledviny.

Zdroj médií: Depositphotos, Jakub Mokříš.

Podobné články