PRÁCE 🧰

Lídři e-mobility v ČR založili Elektromobilní platformu

1. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Elektromobilita se dynamicky rozvíjí a je na čase se chopit všech příležitostí, které nabízí. Zakládajícími členy nové platformy jsou ČEZ, Škoda Auto, PRE, E.ON a ČVUT.

Pomalu a jistě se rozšiřuje dobíjecí infrastruktura a spolu s tím přibývá i registrací nových elektromobilů. V současné době už v Česku jezdí přes 15 tisíc elektrických automobilů. Ty mohou využít k nabití přes 1800 dobíjecích bodů, které jsou veřejné. Další stovky jsou pak soukromé body.

Skupina zakládajících členů vytušila příležitost ke spojení a tím dokázat něco, co trh skutečně v této oblasti potřebuje. Ostatně kvůli Zelené dohodě se má Evropa zabarvit do uhlíkové neutrality do roku 2050, a tak je na čase s tím něco udělat. Významnou roli zde hraje oblast automotive, kterou reprezentuje tuzemská automobilka v čele s Michalem Kaderou. Energetickou oblast obstarávají velcí hráči jako ČEZ, který zastupuje Pavel Čmelík, PRE zastupující Karsten Krämer a v neposlední řadě E.On, za který promlouvá Jana Hrabětová. Zapomenout nesmíme ani na akademickou půdu, která se zrcadlí do ČVUT v osobě Pavla Hrubeše.

Elektromobilita by mohla sehrát významnou roli pro zlepšení kvality života v centrech měst. Jedná se o obrovský potenciál a příležitost pro celou společnost. Zástupci platformy se zapojí do tvorby strategií a především legislativních opatření v oblasti ochrany klimatu a elektromobility. Klíčové budou zkušenosti z praxe. Nejvíce se však skupina bude angažovat v rozvoji pěti bodů. Mezi ty patří dobíjecí infrastruktura, dostupnost vozů, inovace a vzdělání, ekosystémy a v neposlední řadě spolupráce.

Zdroj info: Elektromobilní platforma.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články