PRÁCE 🧰

Která barva auta je nejpraktičtější?

20. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Vybíráte si auto podle toho, jak je praktické? Pokud si kupujete nový vůz a můžete si u něj zvolit barvu, měli byste vědět, že některé laky jsou praktičtější než jiné.

Barva auta - která je praktická?

Na praktičnost barev u aut se můžeme dívat z několika různých úhlů. Nutno ale říct, že ve většině případů najdeme na vrcholu žebříčku ty stejné favority.

Jakou barvu auta z hlediska pořizovací ceny?

Když si otevřete konfigurátor u téměř kterékoliv značky a dojdete až k výběru barvy vozu, najdete možnost zvolit si základní barvu bez příplatku i výběr dalších barev s příplatkem. V ceně máte většinou barvu bílou, občas i černou nebo šedou. Pokud byste zvolili výraznější barvu nebo metalízu, můžete si připlatit až desítky tisíc korun. Hledíte-li při nákupu vozu na rozpočet, bude pro vás praktickou volbou právě ta barva bez příplatku.

Nejpraktičtější barva auta pro další prodej

Víte-li, že po nějaké době budete chtít vůz zase prodat, sáhněte po univerzální barvě, o kterou bude mít zájem největší množství lidí. Auto výrazné barvy si netroufne vlastnit každý. Zejména pokud půjde například o sytě růžovou. Pokud chcete auto po pár letech bez problémů prodat za dobrou cenu, měli byste vybírat opět mezi neutrálními odstíny od bílé, přes šedou až po černou.

Jakou barvu auta zvolit na snadnou údržbu?

Pokud nejste opravdový nadšenec, který bude auto leštit téměř každý den, ale nechcete, aby na něm byla hned vidět každá špína, měli byste sáhnout po světlejších odstínech laku. Na světlých barvách bude prach a bahno méně vidět než na černé nebo tmavě modré.

Nejpraktičtější barva auta pro bezpečnost jízdy

Bezpečnost barev je zase jiná kapitola. Na rozdíl od předchozích bodů zde s šedou nebo stříbrnou barvou moc neuspějete. Společně s fialovou barvou jsou totiž hodnocené jako nejméně bezpečné. Naopak jako nejbezpečnější barva je označována oranžová. Dobře v průzkumech dopadá také žlutá, hnědá nebo krémová.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články