PRÁCE 🧰

Nejpraktičtější barva auta co se údržby týče

30. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Jak by někdo jistě mohl tvrdit, barva nejezdí, a tak ji zřejmě při výběru nového vozu dáváme mnohem nižší prioritu než třeba výkonu. Což je pochopitelné a logické. Jaká je však nejlepší barva auta, pokud s ní chcete mít co nejméně úklidové práce?

Nejlepší barva auta na údržbu

Nutno podotknout, že barevný výběr laku bude vždy otázkou osobního vkusu a preferencí. Pokud někdo má rád zářivě červenou, vždy si ji koupí, nehledě na to jakou práci s jejím čištěním bude mít.

Vosky a další přípravky pro péči o autolak

Pokud na to půjdeme selským rozumem, tak přeci jen z obliga budou vždy tak nějak hodně tmavé odstíny, na kterých je vidět absolutně vše - od jarních zrnek pylu až po zimní hnědou směs rozbředlého sněhu u krajnice. Pokud ale přeci jen nedáte dopustit na černou barvu, pak budete asi častým návštěvníkem mycích zařízení. Naštěstí už existují samoobslužné myčky. Do zařízení stačí hodit 50 korun, vzít do ruky hadici a hurá na to. Ani se nenadějete a máte svou mafiánskou čerň zase zářivou. A pokud máte možnost zahrady nebo garáže, pak si můžete pořídit vapku domů. O víkendové zábavičky postaráno.

Téměř bezúdržbová barva auta

Obecně tedy mezi nejpraktičtější barvy auta patří stříbrná a zlatá (ta světlá). I když nutno podotknout, že typicky zlatá alá "arteonovská" je dost líbivá a také zářivá, což se při snížené viditelnosti poměrně hodí. Ale v dnešním článku nejde o nejbezpečnější barvu. Mohli bychom tedy také tvrdit, že se bude lépe udržovat bílé auto než právě to černé. Dobrým odstínem barvy by mohla být i červená metalíza.

V každém případě, ať už zvolíte nejlepší barvu auta z hlediska údržby, alespoň jednou za dva měsíce byste své plechového mazlíka měli umýt. Protože čím více necháte prach a špínu zaschnout, tím hůře se vám z laku pak bude dostávat. Samozřejmě v zimních měsících to není zrovna téma na pořadu dne, ale i tak se snažte vůz udržet v určité čistotě a pečovat o lak profesionálními produkty, které prodlouží jeho životnost a lesk.

Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články