PRÁCE 🧰

Kolik stojí benzín v Maďarsku?

6. 9. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Levné cestování autem

Cena benzínu, kvůli invazi ruských vojsk na Ukrajinu, za poslední dobu rapidně vzrostla, ale v Maďarsku stále patří mezi nejlevnější.

Cena benzínu v Maďarsku

Články na téma cena benzínu v ČR a zahraničí:

  1. Cena benzínu v Evropě 2021
  2. Kde je nejlevnější benzín?
  3. Aplikace s cenami benzínu do mobilu
  4. Cena benzínu v Rakousku
  5. Cena benzínu v Chorvatsku
  6. Cena benzínu v Maďarsku - právě čtete

V Maďarsku platila regulace cen pohonných hmot do 1 října 2022. Cena benzínu a nafty byla určena na 30 korun za jeden litr a platila pouze pro občany s maďarskými SPZ. Běžný turista zaplatil na čerpacích stanicích tržní cenu kolem 41 korun za litr, aby se nerozmohla benzínová turistika.

Cena benzínu v Maďarsku

Letní dovolená je již v plném proudu a spousta Čechů nebo Slováků se vydává na cestu do Chorvatska nebo Černé Hory. Kvůli vysokým cenám benzínu, může být užitečné si tankování naplánovat předem. Ušetříte tím nemalé peníze.

Máte-li služební cestu do Maďarska nebo jen projíždíte, vyplatí se vám natankovat. Maďarsko nabízí nejnižší cenu benzínu v celé Evropě. Za jeden litr benzínu zaplatíte dnes již pouhých 31,60 korun. Pokud však budete tankovat v hlavním městě Budapešti, za jeden litr zde zaplatíte stejnou cenu jako v České republice (41,30 korun). Nemusíte se obávat, že byste tankovali nekvalitní benzín. Nám dobře známá, maďarská ropná společnost MOL má rozsáhlou síť čerpacích stanic po celé zemi.

Náš tip: Spousta motoristů vyráží v letní sezóně na dovolenou do Maďarska a riskují kvůli zdraví pár korun. Nepodceňte svou cestu a sjednejte si cestovní pojištění online. Porovnat nabídky za vás dokáže snadno a rychle kalkulačka cestovního pojištění.

  Online cestovní pojištění do Maďarska

Srovnání ceny benzínu
StátCena benzínu v korunách
Rakousko43,07
Česko40,30
Maďarsko31,60
Slovensko42,41
Itálie43,20
Polsko35,70

Pokud chcete opravdu ušetřit, vyplatí se Vám cesta autobusem nebo vlakem. Tahle varianta je levnější než autem po vlastní ose, ale nedostanete se do všech koutů země a je to časově náročnější.

Rada řidičům: Nepodceňujte cestu do zahraničí. I zde vás, jako všude jinde, mohou potkat nepředvídatelné události, které dokážou zaskočit. Sjednejte si připojištění, jež vám případná rizika (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) pokryje a vy se tak vyhnete zbytečnému stresu. Zmíněná rizika můžete připojistit v rámci cestovka, nebo si sjednat krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Kurzy, mBenzin, Mapy.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články