PRÁCE 🧰

Kde koupíte nejlevnější benzín v ČR?

18. 3. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Benzin v průběhu posledních dnů výrazně zdražil. Avšak po dlouhé době je levnější než nafta. Kde v České republice aktuálně natankujete nejlevnější benzin?

Kde je nejlevnější benzín?

Články na téma cena benzínu v ČR a zahraničí:

  1. Cena benzínu v Evropě 2021
  2. Kde je nejlevnější benzín? - právě čtete
  3. Aplikace s cenami benzínu do mobilu
  4. Cena benzínu v Rakousku
  5. Cena benzínu v Chorvatsku
  6. Cena benzínu v Maďarsku

Jak cenu benzinu ovlivňuje ropa

Tekuté zlato, jak je taktéž benzinu často přezdíváno, je kapalina ropného původu. Cena za barel ropy v průběhu posledních týdnů výrazně vyletěla do nebeských výšin. Normálně stál barel ropy (březen 2020) asi 62 amerických dolarů - tedy zhruba 1 438 korun.

Vzhledem k situaci na Ukrajině se však cena téměř zdvojnásobila a nyní za barel ropy musíte zaplatit 130 amerických dolarů - to je asi 2 990 korun, což je nejvíc od roku 2012, kdy byl barel ropy prodáván za 124 amerických dolarů. Naštěstí cena ropy už nejspíš prozatím dosáhla svého vrcholu a aktuálně klesá.

Nejlevnější benzin v krajích

A s cenou ropy také raketově klesá i cena benzinu. I přes to, že jste ještě včera za litr benzinu museli zaplatit přes 40 korun, dnes už tomu na některých místech vůbec nemusí být. Podíváme se na aktuální ceny benzinu a poradíme vám, kde natankujete nejlevněji.

Ceny na jednotlivých stanicích se mohou lišit, tudíž za nejlevnější benzin v Praze můžete zaplatit na tankovacích stanicích ONO hned 42,90 korun, zatímco například nejlevnější benzín v Ostravě seženete už za 39,00 korun za jeden litr. U Polských hranic v Českém Těšíně na čerpací stanici Ochman můžete dokonce natankovat ještě o korunu méně, tudíž 38,00 korun za litr benzinu. Nejlevnější benzin v Brně natankujete na stanici ONO za stejnou cenu jako v Praze, tudíž 42,90 korun. Pokud upřednostňujete nejlevnější benzin v Olomouci, doporučujeme vám vydat se na EuroOil, kde za litr benzinu zaplatíte rovných 40,00 korun.

Zdroj info: mBenzin, Kurzy, Finance.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články