PRÁCE 🧰

Knihy, které stojí za to zabalit s sebou na dovolenou

12. 1. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Názory

Čeká vás aktivní dovolená nebo jen válení se na pláži? A co dovolená v horách? V každém případě dobře poslouží společník v podobě knihy.

Knihy, které stojí za to zabalit s sebou na dovolenou

Kniha si najde vždy kousek místa jak ve velkém kufru, tak i v batohu. Navíc ze starých dobrých stránek si neničíte tolik oči jako koukáním do mobilu. Jen pozor, abyste se nezapomněli namazat, až se začtete do napínavých příběhů na sluníčku.

Něco pro snílky

Ať už jste zrovna singl, nebo vedle sebe máte super partnera, každý se přeci jen rád začte do romantického nebo vášnivého příběhu jiných lidí. Jen nesmíte zapomenout, že to není skutečnost a jestliže vás partner denně nezahrnuje květinami, nemusí to být nutně chyba. Velkou romanťárnu s trochou slzavého údolí naleznete v knize Než jsem tě poznala, která byla i zfilmovaná, jenže kinematografie není vždy to pravé ořechové, že. A komu chybí Padesát odstínů šedi, bude moci sáhnout po stejném bestselleru, který se jmenuje Mister od E. L. Jamese. Podobný příběh, ale z pohledu muže.

Něco pro milovníky detektivek

Velká loupež nebo záhadné vraždy se mohou stát dobrou zábavou pro chvíle nudy. Takovou tou klasikou, která nezklame, jsou příběhy geniálního detektiva Hercule Poirot od Agathy Christie, nebo dáte raději přednost Sherlockovi? Zajímavou volbou by pro někoho mohly být i knihy od autorky Patricie Gibneyové. Ta napsala řadu detektivních a trochu záhadných příběhů, které dokážou místy i dost vyděsit.

Něco z mých oblíbených

Téměř každý má doma určitě pár knih a já nejsem žádnou výjimkou. Ty moje mě nejen učí, ale i inspirují. Jestliže zrovna tápete nad svým životem nebo osobním rozvojem, pak doporučuji knihy od autora Laurenta Gounelle Muž, který chtěl být šťastný nebo Bůh chodí po světě vždycky inkognito, což jsou literární díla, která zaujmou a rozhodně každou stránku budete hltat – zaručuji se za to. Z každé takové knihy si vždy něco odnesete a možná to aplikujete i ve vlastním životě. Podobnému žánru se věnuje i Robin Sharma.

A kdo by od osobního rozvoje chtěl zabrousit do něčeho méně přemýšlivého, může sáhnout po hravém románu Tvůrci náhod od Blum Joav a nebo po takové té klasice jako je třeba Faust. Tento výtisk, který má už podobu hodně používaného salátu, jsem našla na blešáku a stál mě pouhých deset korun. Jeho hodnota je ale dle mého nevyčíslitelná, už jen proto, že byl vytisknut v roce 1949. Ach, taky milujete vůni starých knih?

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články