PRÁCE 🧰

Člověče, nezatracuj se!

8. 1. 2022 3 min. čtení diskuze (0) Názory

Dnes si více, jak cestování, připomeneme to dobré, protože pozitivní zprávy, aby člověk hledal pomalu lupou. Ze všech stran slyšíte o koronaviru a situaci kolem něj, která se nelepší. Nikdo neví, co bude zítra, natož za měsíc. Udržet si pozitivní mysl je mnohem těžší a nepomáhá tomu ani fakt, že nemůžeme tak volně cestovat jako dřív.

Člověče, nezatracuj se!

Pandemie trvá už dlouho a dotýká se každého z nás - někoho méně, někoho více. Nejhorší je, že nevíme, jak dlouho to ještě bude trvat. Pojďme se tedy společně podívat na pár bodů, které by nám mohly pomoci zůstat alespoň trochu nad vodou, i když zrovna nemůžeme vypadnout na druhý konec zeměkoule a válet si šunky na pláži.

Pohyb dělá divy

Serotonin, nebo také jednoduše hormon štěstí, získáte jakoukoli fyzickou aktivitou. Pravidelným cvičením si můžete zlepšit i psychickou stránku. Naučíte se pravidelnosti a řádu. Budete mít nový koníček, na který se každý den budete těšit. A do fyzické aktivity se počítá cokoliv - i to, že si denně dáte pět kilometrů procházky s odměnou na konci v podobě piva.

Čerstvý vzduch zoxiduje mozek a hned se vám bude lépe existovat. Navíc teď v létě získáte ze slunečních paprsků důležitý vitamín D, který je mimo jiné i účinným bojovníkem proti koronaviru. Občas zkuste vyměnit auto za nohy. Uvidíte tu změnu. I známá cesta je najednou jiná, člověk si mnohem víc všímá detailů.

Výlet do neznáma

Jestliže se už cítíte unaveni tím vším stresem, práce se vám hromadí na stole, že nevíte kam dřív skočit, dopřejte si pauzu. Nemusíte jezdit do zahraničí, pokud se vám nechtějí zařizovat věci kolem testování a neustálého sledování stránek Ministerstva zahraničí, klidně vyrazte na jednodenní výlet po Česku. Jeďte tam, kam jste vždycky chtěli, ale našla se pokaždé nějaká výmluva, proč to nešlo. A pokud si potřebujete opravdu odpočinout se vším všudy, pak to hotelové wellness o víkendu jistí.

Volný čas pro sebe

Možná jste si všimli, že se za dobu pandemie lidé tak nějak odcizili. Každý druhý špatně snáší větší množství lidí. A to je na jednu stránku dobře, vyhraďte si proto jeden den v týdnu jen pro sebe bez nutnosti stýkat se s jinými lidmi jako je rodina nebo přátelé. Přečtěte si oblíbenou knihu, nebo proseďte celý den u Netflixu, vyrazte sami na dobrou kávu s dortíkem nebo se jděte jen projít kolem řeky. Využijte čas, který máte na to, abyste byli úplně sami jen se svými myšlenkami (vypnutí mobilního internetu je vítaným plusem) a kdo ví, třeba přijdete na nápad, který vám změní život.

A co bude dál?

Otázka, na kterou není jednoduchá odpověď. Vy ji ale uchopte trochu jiným způsobem. Napište si seznam přání, která v životě chcete prožít. Co chcete vidět, kam chcete cestovat, co byste chtěli dělat za práci, jakých zlozvyků byste se chtěli zbavit a jaké propasti překlenout... Udělejte si prostě seznam bodů i s maličkostmi a každý den se zkuste o malý kousek přiblížit k cíli. Pracujte sami na sobě, zlepšujte se. Budete mít o důvod víc, těšit se na každý nový den - a to bez stresu. Nebo si prostě kupte letenky a užívejte života, nikdy totiž nevíte, kdy skončí.

Zdroj médií: redakce.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články