PRÁCE 🧰

Kia Niro HEV – výbavové stupně a cena

28. 8. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Kia

Základní cena Kii Niro v hybridním provedení startuje na částce 764 980 korun. Kompaktní, ale prostorný vůz, o kterém automobilka mluví jako o crossoveru, přitom do své kategorie přináší nevídaně luxusní výbavové prvky.

Kia Niro HEV – cena a konfigurace

Články na téma Kia Niro:

  1. Kia Niro HEV – cena a konfigurace - právě čtete
  2. Kia Niro – rozměry
  3. Kia Niro HEV – spotřeba
  4. Test: Kia Niro HEV – velký vůz v malém balení

Kia Niro se nabízí hned ve třech provedeních, dvě mají spalovací motor, třetí je čistě elektrická. Spalovací motor 1,6 GDI můžete kombinovat s plně hybridním nebo plug-in hybridním ústrojím. Na všech třech verzích je příkladně vidět cenový rozdíl jednotlivých pohonů. Hybrid je nejlevnější, za plug-in hybrid vždy lehce přes 200 000 korun připlatíte a za elektromobil budete muset přihodit dalších zhruba 250 000 korun navíc. My ale měli v testu hybridní verzi, a proto se zaměříme především na Kiu Niro HEV a její cenu. Nutno však podotknout, že se výbavové prvky mezi jednotlivými verzemi téměř neliší. Jediným rozdílem je tak cena a fakt, že plug-in hybrid pořídíte až s druhým výbavovým stupněm.

Niro máte možnost konfigurovat v osmi barevných odstínech. Svůj vůz pak ještě můžete personalizovat barevným C-sloupkem v celkem šesti kontrastních odstínech. Na výběr pak máte z 16" hliníkových disků, kterou jsou standardem, nebo 18" kol, která dostanete pouze k nejvyšší výbavě. Elektrická verze vyjíždí výhradně na 17" diskách. Pro Kiu Niro jsou dostupné tři výbavové stupně – Comfort, Style a Premium.

Comfort

Základní Kiu Niro pořídíte za cenu 764 980 korun. V základu dostanete LED denní svícení a zadní světla, dvouzónovou automatickou klimatizaci, zadní parkovací senzory i zadní kameru. K tomu máte mnoho asistenčních systémů včetně asistenta držení v pruzích, nouzové brzdění nebo rozpoznávání dopravních značek. Za příplatek 10 000 korun můžete pořídit paket Winter, který přidá přední vyhřívaná sedadla a volant.

Style

Druhý výbavový stupeň je pořádný skok kupředu a zlatá střední cesta. Cena Kii Niro ve výbavě Style startuje na 834 980 korunách. Standardem je vše dříve zmíněné a navrch dostáváte vylepšené full LED přední světlomety a mlhová světla s automatickým přepínáním dálkových světlometů, bezklíčový přístup do vozu, pokročilý adaptivní tempomat nebo dvojici 10,25" displejů v podobě přístrojového štítu a infotainmentu. Kromě toho dostanete zatmavená zadní okna, bezdrátovou nabíječku telefonu v interiéru, sedadla v kombinaci látka/kůže, dešťový senzor a další asistenty.

Premium

Verze Premium přináší skutečně prémiovou výbavu. Taky si za ní ale připlatíte, když se dostáváme na částku 949 980 korun. Předně dostáváte elektrické víko pátých dveří, head-up displej, systém sledování mrtvého úhlu, dobře hrající prémiovou aparaturu Harman Kardon nebo inteligentního parkovacího asistenta, který vám umožní na dálku vyparkovat auto z těsného místa. Mimo to dostávají sedačky čalounění z veganské kůže, elektrické ovládání se stavitelnou bederní opěrkou, a kromě vyhřívání všech sedadel jsou ta přední i odvětrávaná, což je funkce, která se v této kategorii moc nevidí.

Kia Niro je tedy příjemně kompaktní městský crossover, ale s výbavou rozhodně nešetří.

Zdroj info: Kia.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články