PRÁCE 🧰

Jaké jsou přednosti letních pneumatik značky Hankook

3. 5. 2023 4 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Pokud hledáte kvalitní letní pneumatiky, může vám značka Hankook nabídnout širokou škálu pneumatik s různými funkcemi a vlastnostmi. V tomto článku se budeme zabývat vlastnostmi a přednostmi letních pneumatik od Hankook.

Vlastnosti a přednosti letních pneu Hankook

Hankook je korejská společnost, která byla založena v Soulu. V 90. letech 20. století se společnost Hankook rozhodla expandovat na trhy v západních zemích, což jí umožnilo rychleji růst a stát se jedním z největších výrobců pneumatik na světě. Aktuálně Hankook působí ve více než 180 zemích světa. V některých nezávislých testech dosahují Hankook pneumatiky vynikajících výsledků, co se týče jízdních vlastností, bezpečnosti a životnosti.

Výhody a nevýhody pneumatik Hankook

Pneumatiky Hankook disponují mnoha výhodami. Mezi tyto výhody patří například dobrý poměr ceny a výkonu, vysoká odolnost proti opotřebení nebo nízká spotřeba. V neposlední řadě, korejské pneumatiky jsou často oceňovány v nezávislých testech pneumatik a umisťují se mezi nejlepšími na trhu.

Mezi nevýhody pneumatik Hankook patří u některých modelů vyšší hlučnost. Některé modely pneumatik Hankook mají horší výkon na mokré vozovce v porovnání s konkurenčními značkami.

Druhy letních pneumatik Hankook

Hankook vyrábí celou řadu letních pneumatik pro osobní automobily, dodávky a SUV. Mezi nejznámější druhy letních pneumatik Hankook patří:

  • Ventus Prime 3 (K125) - pneumatika s vysokou výkonností pro osobní automobily střední a vyšší třídy. Letní pneu Hankook Ventus Prime 3 v rozměru 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 500 korun.
  • Kinergy Eco 2 (K435) - pneumatika s nízkou spotřebou paliva a nízkou hladinou hluku pro osobní automobily nižší a střední třídy. Letní pneu Hankook v rozměru 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 500 korun.
  • Ventus S1 evo 3 (K127) - výkonná pneumatika pro sportovní a výkonné automobily.
  • Dynapro HP2 (RA33) - pneumatika pro SUV a crossover vozidla s vysokou stabilitou a trakcí.
  • Vantra ST (RA18) - pneumatika pro dodávky a lehká nákladní vozidla s vysokou odolností proti opotřebení a dlouhou životností.
  • iON evoiON evo SUV - nový typ pneumatiky vyvinutý speciálně pro elektrické vozy nabízející nízký valivý odpor, vysokou přilnavost za mokra a nízkou hlučnost.

Letní pneumatiky Hankook s dopravou zdarma

Alternativní značky střední třídy

Do střední třídy kromě značky Hankook patří také pneumatiky Kumho, Fulda, Firestone nebo Uniroyal.

Kumho

Pneumatiky výrobce Kumho bývají často vynikající v nezávislých testech, zejména v oblastech jako je výkon na mokru a suchu, brzdný výkon, trakce a jízdní komfort. Kumho pneumatiky obvykle nabízejí srovnatelné vlastnosti a výkon jako pneumatiky prémiových značek, avšak s cenovým přínosem pro zákazníky. Letní pneumatiky Kumho Ecowing ES31 v rozměru 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 400 korun.

Fulda

Fulda je německá společnost, která se specializuje na výrobu pneumatik a je součástí většího koncernu Goodyear. Její produkty jsou známé pro svou kvalitu, spolehlivost a širokou škálu cenových kategorií a výkonů. V nedávném testu letních pneumatik pro rok 2021 od německého automobilového klubu ADAC získala pneumatika Fulda EcoControl HP nejlepší hodnocení "dobré" a byla doporučena pro použití. Další pneumatiky Fulda, jako například SportControl 2 nebo EcoControl, dosáhly také vynikajících hodnocení. Fulda EcoControl HP 2 v rozměru 195/65 R15 je v obchodech průměrně dostupná za 1 400 korun.

Letní pneumatiky střední třídy s dopravou zdarma

Firestone

Firestone  byla zakoupena společností Bridgestone a od té doby funguje jako dceřiná společnost této japonské firmy. Firestone Roadhawk je letní pneumatika, která je vyrobena ze speciální směsi, jež zajišťuje vysokou trakci a výkon při brzdění na mokrých silnicích. Díky asymetrickému dezénu je zajištěn efektivní odvod vody a snižuje se tak riziko aquaplaningu. Pneumatiky Firestone Roadhawk s rozměrem 195/65 R15 jsou průměrně cenově dostupné, lze je pořídit za cenu okolo 1 500 korun.

Uniroyal

Uniroyal je značka pneumatik vlastněná společností Continental AG. Byla založena v americkém městě v Connecticutu a v průběhu let se stala jedním z nejznámějších výrobců pneumatik na světě. Značka Uniroyal se specializuje na výrobu pneumatik pro vozidla nižší a střední třídy, s důrazem na výkon na mokru. Jednou z nejznámějších pneumatik značky Uniroyal je RainExpert, která je navržena tak, aby poskytovala vynikající výkon při jízdě za deště a snižovala riziko aquaplaningu. Uniroyal RainExpert 5 v rozměru 195/65 R15 pořídíte v průměru za 1 400 korun.

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články