PRÁCE 🧰

Jaká je nejhledanější značka aut u nás? Překvapivě to není Škoda

20. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (3) Aktuality

Analytický tým Picodi sestavil žebříček automobilových značek, které lidé nejčastěji vyhledávají na internetu. A výsledek je popravdě dost překvapivý!

Jestli jste žili v dojmu, že nejvyhledávanější je vždy domácí značka, která je nějak minimálně historicky spjata s danou zemí, tak to jste na omylu. Je tomu tak totiž jenom někdy. Třeba v takové Francii je nejoblíbenější Peugeot, v Německu BMW. Mimochodem, BMW je nejpopulárnější tak nějak celkově napříč Evropou, zejména na Balkáně dost frčí. Teda minimálně ve vyhledávačích.

Ještě o něco východněji, v Rusku a některých bývalých republikách Sovětského svazu zase nejčastěji hledají Mercedes-Benz. U nás a na Slovensku překvapivě nevítězí Škoda, ale Hyundai. A na popularitě získává i Tesla, kterou nejvíce hledají ve Švýcarsku, Lichtenštejnsku, Irsku a Norsku.

Nejoblíbenější značky aut v Evropě

Zdroj médií: Picordi, Pxhere.
Jarslav Ruckner, 21. 5. 2021 14:14
Dobrý den,jezdil jsem v hodně značek aut i ve veteránech.Ze Šodovek Tudor,Š120M,Favorit,Fabia2,momentálně mám nového Golfa a nechce se mi z něj po jízdě z něj vystoupit.Jezdím už 57let ale tohle auto miluji.Je super.
Heinz Lyner, 21. 5. 2021 8:37
Audi ani v jednom...Zajímavé!
Vladimír Molík, 21. 5. 2021 7:28
Já jako Čech preferuji, nikoli to, co píšete, ale preferuji Smarta ForTwo, který jezdí za 3,5 l/na 100km nafty! Přece si sám nebudu kupovat ,,praktické" auto pro 5 lidí?

Podobné články