PRÁCE 🧰

Hyundai zahajuje v Evropě výrobu nového modelu

28. 6. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Automobilová společnost Hyundai Motor oslavuje konec koronavirové krize, spuštěním výroby nového modelu i10 N Line v tureckém İzmitu . V případě i10 se jedná o čtvrtý model značky, který bude nabízet výbavu N Line.

Vozy modelové řady N Line se vyznačují sportovními prvky. Tentokrát nepůjde jen o vzhled, ale auto bude pěkně drsné i uvnitř. Na první pohled by se mohlo zdát, že se bude jednat o nudné autíčko, avšak jakmile jeho majitel nastartuje, bude vše jinak - z nenápadného vozu, kterého by si možná ani nikdo nevšiml, se rázem stane postrach ulic. V nitru vozu zákazníci naleznou speciální motor 1.0 Turbo GDi o výkonu 100 k s maximálním točivým momentem 172 Nm. Mimo to bude v nabídce ještě motor 1.2 MPi s 84 k.

Model i10 vždy patřil mezi oblíbené městské vozy, díky ale inovativnímu mýšlení a zasazení sportovních prvků do vozidla se nyní jeho škála možných zákazníků výrazně rozšíří. S výbavou N Line už nepůjde pouze o nákupní tašku do města a toho si váží zejména víceprezident společnosti Hyundai Motor Europe pan Andreas-Christoph Hofmann.

Nový model zaujme i na první pohled, který působí více dynamičtěji. Sportovní charakter vozu nezapřou ani ostré linie, které se elegantně snoubí s oblými plochami karoserie. Auto bude mít tak blíže ke svým bratříčkům ze závodních okruhů, protože nově bude mít podobně navrženou masku a nárazníky jako vysokorychlostní modely automobilky.

Nechybí samozřejmě ani úprava interiéru. Charakterizující je zejména volant a řadící páka, na které nechybí emblém písmene N, kdybyste náhodou zapomněli, jaký model jste si vlastně koupili. Což vám stejně připomene první nakopnutí auta při rozjezdu. Potěší i kovové pedály, které tak nějak ke sportovním vozům prostě už patří.

Zdroj médií: Hyundai.

Fotogalerie (3 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články