PRÁCE 🧰

Hokejové mistrovství v Ostravě. Jak se sem dopravují Slováci

13. 5. 2024 3 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Hokejová hala v Ostravě se připravuje na tvrdý fanouškovský nápor. Zvlášť velký zájem se očekává od příchozích z nedalekého Slovenska, kteří to mají do Ostravy opravdu blízko. Tušíte ale, jak se Slováci do Ostravy během mistrovství dostávají a jaký způsob transportu vítězí?

Slováci a jejich doprava do Ostravy

Slováci podobně jako Češi hokej milují, což se projevuje i v zájmu o vstupenky. Řada z nich má v rámci aktuálního hokejového mistrovství v plánu navštívit i několik zápasů. Nahrává tomu i vzdálenost, někteří Slováci totiž Ostravu mají jen pár desítek kilometrů daleko. I díky tomu se Slovákům na některých zápasech nejspíš podaří vytvořit v podstatě domácí atmosféru, která může jejich hráče táhnout směrem vzhůru.

Konkrétní způsob dopravy Slováků do Ostravy se v prvé řadě odvíjí od vzdálenosti, kterou musí překonat. Mezi další faktory s ohledem na volbu konkrétního dopravního prostředku se řadí také vztah k alkoholu, plánovaný počet zápasů k navštívení i okruh osob, se kterým mají konkrétní Slováci v úmyslu důležitá hokejová střetnutí navštívit.

Auto vítězí

Pokud slovenský fanoušek bydlí v blízkosti česko-slovenských státních hranic, alkohol nepije a vyráží do Ostravy jen na jeden zápas, konečná volba dopravního prostředku pravděpodobně padne na auto.

Slovenští motoristé by ale měli brát v potaz několik doporučení, které se parkování v Ostravě týkají. Policejní složky varují, že během důležitých zápasů mohou nastat četné dopravní komplikace, a to hlavně ve vztahu k parkování. I slovenští řidiči by tak měli do Ostravy dorazit s dostatečnou časovou rezervou. Parkování přímo až u stadionu by se kvůli možným kolonám nemuselo vyplatit, a proto se doporučuje, aby slovenští řidiči nechali své vozy na vzdálenějších parkovištích.

Velký zájem je také o vlaky

Druhá část slovenských fanoušků míří do Ostravy vlakem. Jedná se hlavně o velké skupiny, které si zápasy slovenské reprezentace jedou jednoduše užít se vším všudy. Řada z nich stráví v srdci Moravskoslezského kraje i několik dnů a spojí návštěvu hokejového mistrovství i s menší jarní dovolenou. České dráhy pro potřeby mistrovství vypravují i několik dodatečných spojů, z nichž některé zajíždí i na nádraží Ostrava Vítkovice, které se nachází v pěší dostupnosti od hokejové haly.

Někteří fanoušci zvlášť z východní části Slovenska poptávají také lety. Výhodou obou měst totiž je, že v jejich blízkosti se nacházejí menší mezinárodní letiště. Část slovenských milovníků hokeje nedá na letové spojení dopustit a pokud se jim podaří zajistit přímý let, vyjde cesta i na méně než jednu hodinu. Každopádně ale platí, že letecké spojení do Ostravy poptává jen hrstka Slováků, mnohem populárnější jsou cesty autobusem.

Řada soukromých dopravců kvůli mistrovství vypravuje do Ostravy dodatečné autobusové kapacity. Řada z nich míří právě i ze Slovenska a mezi nimi dominuje zejména Flixbus, který neponechal hokejové mistrovství v Ostravě náhodě. Pro velkou část Slováků jde o vítanou možnost, neboť vlakové spojení nemusí do některých částí Slovenska zajíždět, a právě pro takové situace se autobusy skvěle hodí.

Zdroj info: Autorský článek.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články