PRÁCE 🧰

Forza Horizon 5 se bude odehrávat v Mexiku

15. 6. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Jestli máte rádi krom opravdových aut i ta virtuální, tak možná znáte herní sérii Forza Horizon. Ta se dočká pokračování ještě letos a Microsoft odhalil o titulu spoustu novinek.

Předně je dobré si ujasnit jednu věc - Forza Horizon není simulátor, ani se nesnaží jím být. Od toho je tu druhá paralelní herní série Forza Motorsport, která se realitě přibližuje o něco víc. Horizon je však na špičce herního trhu, pokud budete hledat nějaký titul, který poskytne instantní zábavu. Nevyžaduje dlouhé učení se tratí a ovládání aut, prostě sednete k počítači nebo Xboxu a do minuty jste uprostřed závodní vřavy.

U Forzy Horizon 5 se nejvíc spekulovalo o tom, kam vlastně hráče vezme. Minulý díly se odehrával v Anglii, tentokrát bude dějištěm Mexiko. Samozřejmě půjde o tuto zemi se všemi jejími specifiky. Budeme se tak prohánět v poušti, po plážích, v kaňonech, hodně blízko sopečného kráteru, ale tratě nás zavedou i do městských aglomerací. Samozřejmě nesmí chybět i různorodé počasí, od spalujícího vedra, přes písečné bouře, až po tropický liják. Navíc se celý svět každý týden promění - jak už je u Forzy Horizon zvykem, roční období se budou střídat. To bude mít vliv i na dostupnost některých oblastí, kam se třeba v období dešťů nepůjde dostat.

Důležitou součástí je samozřejmě multiplayer. V tomto ohledu je super, že se budou moci utkat hráči na konzolích s PCčkáři. Samozřejmostí je široká paleta aut, krom jiných lze v traileru zahlédnout třeba i Porsche Taycan nebo Mercedes-AMG Project ONE. Hry se dočkáme 9. listopadu letošního roku.

Zdroj médií: Microsoft, YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=btdtkN00O70).

Podobné články