PRÁCE 🧰

Ford se smál Tesle kvůli kvalitě výroby. Teď se mu děje to samé

22. 9. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Ford

Žádné automobilce se nevyhýbají problémy a čas od času musí některé série aut na svolávačku. Ale smát se kvůli tomu konkurenci nemusí být úplně dobrý nápad.

Je to zhruba rok, co se Darren Palmer, člověk z vývoje elektromobilů Ford, nepřímo vysmál Tesle za kvalitu zpracování jejích aut. Nelze mu upřít, že měl svým způsobem pravdu, ale zároveň tvrdil, že u elektromobilů Ford zákazníci na tyto problémy nenarazí.

Milému Darrenovi se to obloukem vrátilo, protože v tuhle chvíli Ford v Kanadě svolává několik tisíc elektromobilů Mustang Mach-E. Důvod? Špatně uchycené čelní sklo, které se v případě nárazu může oddělit od auta. To je samozřejmě něco, co zažít nechcete a může to mít dost vážné důsledky. Automobilka proto svolává celkem 3178 aut, aby byla zjednána náprava.

Jenže to není všechno! 1812 aut je svoláváno kvůli podobnému problému, ale tentokrát s panoramatickou střechou. I u té hrozí, že při nárazu prostě odletí vlivem špatného upevnění. Ford má tedy z ostudy kabát, snad se poučí a v budoucnu nebude zbytečně rýpat do konkurence.

Zdroj médií: Ford.

Podobné články