PRÁCE 🧰

Ford Kuga PHEV je nejprodávanější plug-in hybrid v Evropě

1. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Elektromobilita

Snižování emisí je velké téma, které se dotýká také majitelů a výrobců automobilů. Podle aktuálních dat Fordu, každý majitel plug-in hybridní Kugy mohl za loňský rok v průměru snížit své emise CO2

Podle anonymizovaných dat se ukázalo, že majitelé s Kugami loni najezdili v průměru přes 10 tisíc kilometrů. Na základě hodnot emisí homologovaných dle metody WLPT by to znamenalo, že každá Kuga PHEV vyprodukovala v průměru o 1100 kg CO2 méně, než klasický model se spalovacím motorem.

Další data ukázala, že z 5,7 milionu případů nabíjení, které byly zaznamenány za posledních 12 měsíců, proběhlo 46 % přes noc. Z toho lze vyčíst, že majitelé využívají často výhodnějších nočních tarifů. Rovněž nabíjení přes den, kdy lidé připojí auto na hodinu až dvě k částečnému nabití, je také populární.

Plug-in hybridní model se stal nejprodávanějším za minulý rok. V celkovém měřítku tržní podíl plug-in hybridů a elektromobilů značky Ford dosáhl 19 procent. Rok 2021 tak znamenal slovy čísel 48 tisíc kusů prodaných aut. Oblíbenosti modelu se nedivíme, Kuga PHEV totiž může nabídnout dojezd na elektřinu až 65 kilometrů, ve městě se ale hodnota může vyšplhat až k 89 kilometrů. Což už stojí za zváženou.

Pokud zákazník byl dlouhá léta věrný spalovacím verzím, mohlo by pro něj přesednutí do elektromobilu být problém. Naštěstí ale existuje zlatá střední cesta. Tou jsou právě plug-in hybridy. 

Zdroj info: Ford.
Zdroj médií: Ford.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články