PRÁCE 🧰

Dodge edice Last Call: jako další na popravu přišlo SUV Durango

30. 1. 2024 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Dodge

Americká automobilka Dodge představila speciální edici SUV Durango s názvem Last Call. Tato edice je poctou osmiválcovým motorům, které se v modelu Durango používají již od jeho první generace.

Dodge edice Last Call: jako další na popravu přišlo SUV Durango

První z těchto modelů „Last Call“ bude Dodge Durango SRT 392 ALcHEMI, který bude limitován na pouhých 1 000 kusů. Dodge nechtěl poskytnout přesný počet vozů Durango v limitované edici „Last Call“, ale uvedl, že další podrobnosti budou oznámeny v průběhu roku 2024.

Dodge Durango je střední SUV, které je ve třech generacích vyráběno již od roku 1995. První dvě generace byly velmi podobné a byly postaveny na základu Dodge Daytona a Dodge Ram. Třetí generace, vyráběná od roku 2011 je postavená na stejné platformě jako Jeep Grand Cherokee.

Kdy skončí ikonické osmiválce s označením HEMI?

Dodge plánuje ukončit výrobu vozů Dodge Durango s osmiválcem HEMI na konci roku 2024. Proto jsou tyto speciální edice navrženy jako poslední možnost pro fanoušky osmiválcových motorů, aby si mohli pořídit Durango SUV s tímto typem motoru.

Dodge Durango ze série Last Call s označením SRT 392 ALcHEMI je vybaven osmiválcem HEMI o objemu 6,4 litru o výkonu 482 koní a z nuly na 96 km/h se toto SUV dostane za 4,4 sekundy.

Edice Last Call je dostupná ve čtyřech barvách, přičemž se plánuje 250 kusů z každé barvy, které jsou: Diamond Black, Destroyer Gray, Vapor Gray a White Knuckle. Kromě toho je vybavena řadou exkluzivních prvků, jako jsou žluté pruhy na karoserii, černá litá kola Satin Black, brzdy SRT Brembo se žlutými brzdiči a černé koncovky výfuku.

Jak to bude se značkou Dodge dál?

Společnost Dodge se rozhodla ukončit výrobu osmiválcových motorů v modelu Durango kvůli emisním normám a rostoucí oblibě elektromobilů. Nová generace modelu Durango, která bude uvedena na trh v roce 2026, bude poháněné výhradně hybridním pohonem.

Dodge Durango je jedním z posledních SUV, které jsou v nabídce s osmiválcovým motorem. Většina ostatních výrobců se již kvůli emisním normám a rostoucí oblibě elektromobilů rozhodla osmiválce ve svých SUV zrušit.

Zdroj info: Dodge.
Zdroj médií: STELLANTIS.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články