PRÁCE 🧰

Demontáž stropnice

5. 1. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Názory

Čas od času se může stát, že se vám v autě prověsí stropnice. Ať už je to vlivem vlhka, špatného lepidla, či jiných faktorů, je důležité prověšenou stropnici opravit.

Demontáž stropnice

Mnoho kutilů tento problém řeší tím, že stropnici jednoduše přicvaká pomocí špendlíků, či jiných cvočků. My se dnes podíváme na to, jak stropnici sundat tak, aby nedošlo k ještě většímu poškození.

Spousta dnešních vozů má stropnici připevněnou pouze pomocí madel, světel, pásů, plastových obložení sloupků a clon. Po odšroubování všech těchto rušivých elementů lze stropnici buď rovnou vytáhnout anebo odcvaknout a vyjmout z auta. Je důležité, aby nedošlo k jejímu zlomení, jelikož by mohlo dojít k nenávratnému poškození stropnice.

Pokud vám však stropnice po odmontování všech částí nejde dolů, problém může být jinde. Stropnice je lepená. V takovém případě můžete zkusit nahřívání fénem, oddělování pomocí struny nebo špachtle. Je však důležité používat zdravý rozum a chovat se ke stropnici tak, aby nám co nejdéle vydržela, tudíž na ni není vhodné požívat hrubou sílu.

Vytaženou stropnici lze jednoduše oddělit od svěšené látky a pomocí speciálního lepidla na lepení čalounění znovu pevně připevnit. Lepidla tam nemusí být moc, aby nedošlo k prosáknutí. Lepidlo by mělo správně schnout minimálně 24 hodin.

Takto sundanou světlou stropnici můžete v rámci “tuningových“ úprav také nabarvit. To lze i obyčejnou barvou na textil. Mnoho motoristů vybírá nejčastěji černou barvu, avšak fantazii se meze rozhodně nekladou.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články