PRÁCE 🧰

Cesta do Itálie autem aneb Na co si dát pozor (2022)

30. 8. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cesta do Itálie Příprava na cestu do Itálie

Itálie je oblíbenou destinací Čechů a spousta se do Itálie opakovaně vrací. Měnící se situace ve světě může zaskočit i zkušeného cestovatele.

Nástrahy na cestě do Itálie

První mise začíná již před odjezdem a tou je na nic nezapomenout. Občas se bohužel stává, že se na něco doma zapomene, ale zkuste to omezit na věci za pár kaček. Zkontrolujte si před odjezdem nejen váš cestovní kufr, ale i vůz. Můj seznam vypadá nějak takto:

  • Povinná výbava
  • Rezerva
  • Olej
  • Rukavice
  • Kabel a nabíječka do auta
  • Pití a nějaké pochutiny
  • Náhradní žárovky
  • Nahuštěné pneumatiky
Doporučení Portálu řidiče: Chystáte se letos na cestu autem do Itálie? Nezapomeňte si před tím sjednat cestovní pojištění, které vás podrží za jakékoliv nepříjemné situace. Nabídky jednotlivých pojišťoven za vás navíc snadno a rychle porovná kalkulačka cestovního pojištění.

  Nejlepší cestovní pojištění do Itálie

Dálniční známka v Rakousku

S dálniční známkou v Rakousku je to jednoduché, ale může to být i problém! Známku zakoupíte po starém způsobu na benzínové pumpě nebo na hraničních přechodech. Jenže máme tu i elektronickou verzi. Pro osobního uživatele si musíte zakoupit online známku již 18 dní dopředu! Je to z důvodu výpovědní lhůty. Finta je v tom, že pokud zakoupíte známku jako podnikatel, dostanete ji ihned. Neznám jediný případ, že by to někdo kontroloval.

Vyčerpaná data

Je krásný večer, koupání v moři máte již za sebou a vy sledujete na telefonu film ve svém apartmánu. Najednou se vám přehrávání zastaví a vy se divíte proč. Je dobré si před odjezdem zkontrolovat, kolik dat máte v zahraničí. Mnozí již mají tarif s neomezenými daty, ale nemusí to platit pro roaming.

Covid-19 v Itálii

V neposlední řadě tu máme poměrně novou nemoc Covid-19. Za poslední dobu počet nakažených zase stoupá. Je dobré si zjistit jaká opatření v zemích, přes které pojedete, platí. Ta se můžou měnit každým dnem. V Rakousku již musíte mít roušky v obchodních centrech a MHD.

Rada řidičům: Láká vás letos návštěva italské riviéry a chcete vyrazit vlastním autem? Sjednejte si připojištění, které vás uchrání před potenciálními riziky (např. porucha, vandalismus, krádež apod.) a vás na cestě nic nepřekvapí. Zmíněná rizika můžete připojistit v rámci cestovka, nebo si sjednat krátkodobé havarijní pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články