PRÁCE 🧰

Automobilovou flotilu Ministerstva vnitra obohatí během tří let přes 3000 škodovek

29. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Škoda

Ministerstvo vnitra se rozhodlo obměnit svůj vozový park. Nová auta jim poskytne tuzemská automobilka Škoda Auto. Do flotily se dostanou různé modely jako je Škoda Kodiaq, Scala nebo i Fabia.

Škodovácká flotila Ministerstva vnitra

V letošním roce bude připraveno k předání 1 250 vozů. Další přibudou během tří let. Slavnostní předání prvních 35 automobilů proběhlo v Zákaznickém centru automobilky Škoda v Mladé Boleslavi. Události se účastnil ministr vnitra Jan Hamáček, včetně policejního prezidenta Jana Švejdara a ředitele automobilky Luboše Vlčka.

V Česku slouží nejvíc vozidel tuzemské automobilky v barvách Policie ČR. Oblíbené jsou ale také například u státní správy nebo u Hasičského sboru. Luboš Vlček se rozpovídal o tom, že automobilka uspěla v přísném výběrovém tendru. Auta ve státní správě musí splňovat náročné podmínky, jako je například spolehlivost a také odolnost vůči vysokému kilometrovému nájezdu.

Z 3 294 objednaných vozů bude poměrně velká část - přesněji 1 853 vozů v modelové řadě Kodiaq. Všechny dodané vozy pro resort vnitra budou mít náhon na všechna čtyři kola, sedmistupňovou převodovku DSG a výbavu Ambiente. Automobily budou také dodané v různých motorizací. Například vozy Scala budou mít motor 1.0 TSI s výkonem 85 kW, oproti tomu u Kodiaqu se objeví motory 2.0 TDI nebo TSI s výkonem 140 kW.

Pro zajímavost, od roku 1993 bylo policistům předáno v rámci různých tendrů přes 19 tisíc automobilů Škoda. Jednalo se o různé modely a specifikace. Další desítky tisíc aut si rozebraly jiné resorty státní správy.

Zdroj médií: Škoda Auto.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články