PRÁCE 🧰

Autokempy cestou do Chorvatska

15. 6. 2022 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Rádce motoristy Cestování do zahraničí Základní info k cestování Cestování autem do Chorvatska Cesta do Chorvatska Informace na cestu Kempy v Chorvatsku

Někdo raději spí ve stanu nebo v obytném voze, a tak se mu budou hodit rady, kam zajet. V některých státech je totiž zakázáno nocovat mimo vyhrazená místa.

Autokempy cestou do Chorvatska

Články na téma kempy v Chorvatsku:

  1. Autokempy cestou do Chorvatska - právě čtete

Dobrodružství v pravém slova smyslu si užije každý, kdo se na cestu vydá na vlastní pěst. Jestliže chcete ušetřit, pak je vhodné zvolit trochu netradiční způsob nocování. Postačí vám k tomu stan, obytný vůz nebo třeba karavan. Někteří však mohou disponovat i přestavbou v dodávce. Všechny tyto varianty jsou vhodné, aby se s nimi řidiči vydali do autokempu.

Každý autokemp je vždy příslušně označen, aby jej zájemci našli. Na místě se nachází buď plochy pro parkování, případně stanování nebo pak již postavené chaty nebo mobilní buňky. Součástí některých kempů jsou i toalety, zázemí nebo tábořiště. Ty lepší mají i vyhrazená místa pro socializaci – tedy například stoly pro ping pong, tenisové kurty, pláž pro beachball a další atrakce.

Záleží, jaký kemp si vyberete, opravdu se to liší kus od kusu. Nejlepší a také možná o něco dražší se budou vždy nacházet u vody – případně moře. Jsou to totiž žádanější lokality.

Vyrážíte-li do Chorvatska, pak záleží především na vašich časových možnostech a také itineráři. Většina cestovatelů zamíří přímo do cíle, kde se ubytují v autokempu a pak vyrážejí po okolí. Jiní si cestu zpestří autokempy v zahraničí, aby si třeba dvanáctihodinovou cestu rozdělili na menší úseky. Ostatně kdo není příliš zvyklý sedět dlouho za volantem, pro toho to bude i lepší.

Nutno podotknout, že vám přinášíme v následujících řádcích autokempy v zahraničí, ve kterých jsme sice nikdy nebyli, kromě těch slovinských, ale četli jsme na ně samou chválu. Před započetím jízdy se tedy nezapomeňte podívat na aktuální ceník a situaci v kempu třeba na webových stránkách objektu. Nezapomeňte ani na ověření protipandemických opatření. V některých zemích totiž musíte mít ještě roušky, když chcete jít do obchodu například.

Kalkulačka nákladů na cestu ČR Chorvatsko  🇭🇷

l/100km
litrů
Prosím vyberte trasu a další parametry pro kalkulaci cestovních nákladů.

Autokempy Slovinsko

  • Autokemp Vodenca – nachází se poblíž řeky Koritnice, která se vlévá do Soč. Ideální místo pro lidi s karavenem nebo obytným vozem. Pozor byste si měli dát na včasnou rezervaci místa. Na místě se domluvíte i česky. Součástí kempu je i wifi připojení. Osoba v hlavní sezoně stojí 16,50 euro (auto, karavan zdarma). Platí se pouze v hotovosti!
  • Autokemp Špik – kde jinde, než právě tady byste se chtěli probouzet s výhledem na Alpy. Objekt se rozkládá na ploše větší než je 20 hektarů, a tak je jasné, že si zde každý najde kousek soukromý. Toalety a sprchy jsou na poměry kempů opravdu luxusní. Kemp se nachází poblíž Granskej Gory. V hlavní letní sezoně zaplatíte za osobu 16,80 euro, mimo sezonu pak 14 euro (nutné je k ceně připočítat i elektřinu a další příplatky).
Věděli jste, že: Většina řidičů na cestu do Chorvatska sjednává cestovní pojištění, aby měli jistotu, že je cestovko podrží i v nepříznivých situacích na jejich cestě. Porovnejte si snadno a rychle jednotlivé nabídky pojišťoven přes online kalkulačku cestovního pojištění.

  Sjednat cestovní pojištění do Chorvatska

Autokempy Chorvatsko

  • Big bear Plitvice Camping Resort – jedná se o velmi čisté místo, kam mohou zajet cestovatelé všech typů. Výhodná poloha pro návštěvu Plitvických jezer (250 metrů k NP). Mají tu i půjčovnu nejrůznějších atrakcí. Kempovací místo s plno výbavou pořídíte již za 440 korun. K moři je to asi hodinka a půl cesty autem.
  • Camping Ugljal Resort – trochu fajnovější záležitost, kde vyloženě nespíte v lese. Kemp se nachází v lese u zámku a zároveň v dostatečné blízkosti k přístupu do moře. Na výlet se můžete vydat třeba na Zadar, kam se dostanete trajektem, neboť kemp se nachází na ostrově Ugljal. Kempovací místo s plnou výbavou pořídíte za 660 korun za noc. Resort má jedno z nejlepších hodnocení vůbec a jezdí do něj i Češi.

Kalkulačka cesty do Chorvatska

Autokempy Slovensko

  • Autocamping Podlesok – najdete ho ve Slovenském ráji asi 2 kilometry od Hrabušic. Místo vyhrazené pro auta a karavany je plně vybavené – tedy voda, elektřina, výlevka pro chemické WC. K dispozici je i společná kuchyně a pračka. WIFI připojení funguje pouze na recepci. Cena za noc v karavanu vyjde se všemi příplatky na zhruba 13 euro.
  • Autokemp Trusalová – autokemp je umístěný u města Turany v oblasti Krivánská Malá Farta. Jedná se o klasický kemp, který obklopuje les. K dispozici je kuchyňka a sociální zázemí rozdělené pro muže a ženy. Děti se zabaví na dětském hřišti nebo si s nimi můžete zahrát například šachy či stolní tenis. Za jednu noc v karavanu s příplatky zaplatíte zhruba 11 euro.

Autokempy Rakousko

  • Alpen Caravanpark Achensee – když do Rakouska, pak určitě k jezerům. Raději vynechte ta profláknutá velká a zamiřte třeba do Achensee, které disponuje stejně azurovou vodou. Kromě koupání v jezeře nabídne nádherné alpské výhledy. Na jezeře se dají rovněž dělat různé vodní sporty. Je velmi oblíbený. Za standardní balíček zaplatíte od 15 do 16,50 euro dle sezony.
  • Camping Lechtal – nachází se asi 40 kilometrů od města Füssen a je často navštěvovaný turisty, kteří vyrážejí na cyklovýlety do okolí. V kempu se nachází veškeré vybavení a zázemí pro hosty, včetně restaurace. Především je zde dbáno na čistotu prostředí. Dle recenzí jej lidé velmi doporučují a rezervace míst je nutné dělat dostatečně dopředu.

Kempy Maďarsko

  • Balatonturist Camping Napfény – typický kemp z minulé dekády. Nenajdete tu žádné luxusní nebo moderní zázemí. Za to si tu do syta užijí děti, neboť přístup do vody je prakticky hned, co vystoupíte z karavanu. K dispozici jsou různé vodní atrakce. Kempovací místo na trávníku stojí od 350 korun.
  • Nature camping Máré-Véra – trochu mimo civilizaci se nachází tento malebný kemp. Výhodou je, že tu nenaleznete velké množství lidí, takže pro introverty značka ideál. V kempu je možnost degustace vína a nebo můžete vyrazit prostě po okolí na turistiku. Unikátní je i stravování, vše se vaří ve velkém kotli na ohni. Za kempovací místo zaplatíte od 350 korun.
Dobrá rada na závěr: Hodláte letos vyrazit na zahraniční dovolenou autem, ale obáváte se rizik, která se mohou s cestou pojit (porucha, vandalismus, krádež apod.)? Sjednejte si pro jistotu připojištění, které rizika pokryje a zajistí vám ničím nerušený pobyt. Zmíněná rizika můžete připojistit jako součást cestovka, případně zainvestujte do krátkodobého havarijního pojištění.

  Online kalkulačka havarijního pojištění

Zdroj info: Pitchup, Dokempu, Travel Guide.
Zdroj médií: Depositphotos.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články