PRÁCE 🧰

AdBlue Volkswagen

10. 1. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o AdBlue Koupě AdBlue podle značky auta Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Dieselové vozy Volkswagen, stejně jako automobily jiných značek, využívají AdBlue pro dosažení emisních limitů stanovených normou EURO 6.

AdBlue Volkswagen

Články na téma nákup AdBlue podle auta:

  1. AdBlue Peugeot
  2. AdBlue Volkswagen - právě čtete
  3. AdBlue Škoda

Emisní norma EURO 6 platí od 1. září 2015 a nastavuje poměrně přísné podmínky pro emise vypouštěné z motorových vozidel. Maximální možné množství vypouštěných oxidů dusíku (NOx) činí 80 mg/km. Tím se nutnost využití AdBlue rozšířila z nákladních vozů a autobusů i na osobní dieselové vozy.

Jak funguje AdBlue

AdBlue je obchodní značkou pro sloučeninu AUS 32 (Aqueous Urea Solution). Ta je tvořena z 32,5 % močovinou a ze zbylých 67,5 % demineralizovanou vodou. V nainstalovaném katalyzátoru pak dochází díky jejímu využití ke snižování vypouštěných oxidů dusíku.

Funguje to na principu vstřikování AdBlue pod vysokým tlakem do výfukového potrubí před katalyzátor. Působením tepla se sloučenina rozloží na amoniak a oxid uhličitý. Při reakci s výfukovými plyny následně vzniká dusík a vodní pára, které jsou pro životní prostředí neškodné.

AdBlue ve vozech VW

Vozy VW využívají vlastností AdBlue pro snížení emisí. Různé modely se liší jak umístěním nádrže, tak i průměrnou roční spotřebou. Pro přehlednost budeme dále počítat s ročním nájezdem 30 000 km. 

Volkswagen Sharan

Vůz Volkswagen Sharan má nádrž na Adblue umístěnou v zavazadlovém prostoru. Průměrná spotřeba se podle konkrétní motorizace pohybuje mezi 46 a 51 litry.

Volkswagen Caddy

Vozy VW Caddy mají nádrže AdBlue v motorovém prostoru. Roční spotřeba se pohybuje kolem 22 litrů.

Volkswagen Passat

U vozů Volkswagen Passat najdete víčko nádrže na AdBlue hned vedle vstupu do palivové nádrže. Průměrná spotřeba dosahuje až 59 litrů ročně.

Volkswagen Tiguan

Ve vozech Volkswagen Tiguan najdete nádrž na AdBlue v zavazadlovém prostoru. Roční spotřeba je kolem 54 litrů.

Volkswagen Tuareg

Vozy VW Tuareg mají nádrž umístěnou v kufru pod rezervou. Roční spotřeba AdBlue se pohybuje kolem 60 litrů.

Volkswagen Touran

Vstup do nádrže u modelu Touran najdete vedle víčka palivové nádrže. Roční spotřeba se podle konkrétního typu vozu pohybuje mezi 48 a 55 litry.

Volkswagen Transporter

Víčko od nádrže AdBlue najdete u automobilu Volkswagen Transporter vedle nádrže na naftu. Roční spotřeba činí v závislosti na modelu vozu 35 až 39 litrů.

Volkswagen California

Vozy Volkswagen California mají nádrž na AdBlue umístěnou vedle palivové nádrže. Roční spotřeba je v rozmezí 35 až 39 litrů.

Volkswagen Caravelle

Vozy Volkswagen Caravelle jsou vybaveny nádrží na AdBlue umístěnou vedle nádrže na palivo. Ročně spotřebujete kolem 39 litrů.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články