PRÁCE 🧰

AdBlue Peugeot

1. 1. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat provozní kapaliny Vše o AdBlue Koupě AdBlue podle značky auta Rádce motoristy Provozní kapaliny vozidla

Aktuálně platná emisní norma EURO 6 stanovuje poměrně přísné limity emisí vypouštěných do ovzduší. Kvůli tomu je třeba snižovat emise nejen u nákladních vozů a automobilů, ale i v případě osobních dieselových vozů. Ve vozech Peugeot můžete proto najít nádrže na AdBlue.

AdBlue Peugeot

Články na téma nákup AdBlue podle auta:

  1. AdBlue Peugeot - právě čtete
  2. AdBlue Volkswagen
  3. AdBlue Škoda

Emisní norma EURO 6 je v platnosti od 1. září 2015. Díky ní se množství povolených emisí oxidů dusíku (NOx) snížilo ze 180 mg/km na pouhých 80 mg/km. Proto je třeba řešit snížení vypouštěných látek. Jednou z možností je využití AdBlue.

Co je to AdBlue

AdBlue je sloučenina močoviny (32,5 %) a demineralizované vody (67,5 %). Její odborný název je AUS 32 (Aqueous Urea Solution). Jejím úkolem je snižovat množství oxidů dusíku, které jsou vypouštěny do ovzduší.

Toho je dosaženo díky vstřikováním AdBlue do výfukových trubek před speciální katalyzátor SCR (Selective Catalytic Reduction). Tam se díky tlaku a teplu rozkládá na oxid uhličitý a amoniak, který posléze reaguje s výfukovými plyny. Díky této reakci dochází k vytvoření dusíku a vodní páry. Tyto dvě látky, které opouštějí výfuk, nemají škodlivé účinky na životní prostředí.

AdBlue ve vozech Peugeot

I naftové vozy Peugeot využívají AdBlue ke snížení emisí. Množství, které vozy spotřebovávají, se však liší a stejně tak i umístění nádrže. Pro přehlednost srovnání budeme počítat s ročním nájezdem 30 000 km.

Peugeot 208

Automobil Peugeot 208 má nádrž na AdBlue umístěnou v zavazadlovém prostoru pod rezervním kolem. Průměrná roční spotřeba močoviny je 26 litrů.

Peugeot 2008

U vozu Peugeot 2008 najdete víčko k nádrži AdBlue vedle nádrže na naftu. Průměrná roční spotřeba dosáhne k 26 litrům.

Peugeot 308

Nádrž AdBlue u modelu Peugeot 308 najdete v kufru vozu, který průměrně spotřebuje 26 litrů.

Peugeot 3008

Vstup do nádrže AdBlue u automobilu Peugeot 3008 se nachází hned vedle nádrže na palivo. Spotřebuje průměrně 26 litrů směsi za rok.

Peugeot 508

Peugeot 508 má nádrž na AdBlue umístěnou v zavazadlovém prostoru. Průměrná roční spotřeba činí 26 litrů.

Peugeot 5008

Víčko nádrže na AdBlue najdete u vozu Peugeot 5008 vedle uzávěru palivové nádrže. Roční spotřeba je průměrně 26 litrů.

Peugeot Traveller

Peugeot Traveller má nádrž na AdBlue umístěnou v kufru vozu. Průměrná roční spotřeba se pohybuje kolem 34 litrů.

Peugeot Partner

Vůz Peugeot Partner má vstup do nádrže umístěn vedle víčka nádrže na diesel. Roční spotřeba dosahuje průměrně 26 litrů.

Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články