PRÁCE 🧰

Zájem o CNG roste, v průměru přibývají 2 plničky měsíčně

14. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Navzdory drahému zemnímu plynu je stlačený metan ve srovnání s benzínem stále výhodnější. Aktuálně můžete CNG čerpat na 228 provozovnách. Navíc na některých lze získat trvalou slevu, což dělá zemní plyn ještě atraktivnějším.

Z dat, které poskytl Český plynárenský svaz, vyplývá, že spotřeba stlačeného zemního plynu opět vzrostla a loni dosáhla rekordní úrovně. Hranice činila 97,112 milionu m3. Tato data potvrzují i někteří provozovatelé plniček jako je například síť innogy nebo E.ON.

Průměrná cena CNG v Česku se pohybuje okolo 38 korun za kilogram, pokud chcete ušetřit, je vhodné se před cestou mrknout na internet a zjistit aktuální ceny ve vašem okolí. Levně koupíte CNG například v Adamově, kde se pohybuje kilogram za 29,40 korun, oproti tomu v Benešově za stejné množství zaplatíte 69,90 korun.

Zajímavé mohou být pro některé spotřebitele také karty pro klienty, které zajišťují trvalou slevu. CNG pak lze plnit do vozu za mnohem lepší cenu. Plnících stanic, kde lze CNG čerpat, je v současné době 228. Dle obliby paliva se dá očekávat, že se brzy číslo zvýší a stanice vyrostou napříč celou republikou.

Zdroj info: Český plynárenský svaz.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články