PRÁCE 🧰

Vyplatí se koupě letních pneumatik Pirelli?

8. 5. 2023 5 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Letní pneumatiky jsou pro řidiče v letní sezóně naprosto nezbytné. Při výběru vhodného modelu může být pro mnoho lidí rozhodujícím faktorem značka a kvalita. Pirelli je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších značek v oblasti výroby pneumatik a rozhodně stojí za zvážení.

Letní pneu Pirelli, vyplatí se jejich koupě?

Společnost Pirelli byla založena panem Giovanni Battista Pirelli v italském Miláně. Původně se firma specializovala na výrobu kabelů, ale brzy začala vyrábět i pneumatiky pro jízdní kola a později i pro automobily.

V průběhu let se firma Pirelli stala jedním z nejvýznamnějších světových výrobců pneumatik, který se specializuje na luxusní a výkonné automobily. Pirelli získala práva na výrobu pneumatik pro Formuli 1 a stala se prvním italským výrobcem, který se účastnil této prestižní soutěže. Firma Pirelli se také stala partnerem mnoha automobilových závodů a soutěží, jako jsou například Mistrovství světa v rallye, Mistrovství světa v závodech GT a další.

V posledních letech se Pirelli zaměřuje na vývoj a výrobu pneumatik s vysokou výkonností a inovativními technologiemi, jako je například tzv. Cyber Pneu, která umožňuje přenášet informace o stavu pneumatik přímo do řídicího systému vozidla. Dnes je Pirelli jedním z předních výrobců pneumatik na světě a dodává své produkty do více než 160 zemí.

Výhody a nevýhody pneumatik Pirelli

Letní pneu Pirelli v rozměru 205/55/R16 jsou bezesporu jednou z nejlepších voleb pro váš automobil. Díky svému výjimečnému designu a kvalitnímu materiálu jsou tyto pneumatiky schopny zajistit optimální výkon a bezpečnost na silnici během letních měsíců.

Letní pneumatiky Pirelli mají několik výhod. Patří mezi ně vysoká úroveň výkonu a bezpečnosti na suchém i mokrém povrchu, vynikající odolnost proti opotřebení a dlouhá životnost. Díky pokročilým technologiím, které firma Pirelli používá při výrobě pneumatik, jsou tyto pneumatiky velmi odolné proti nárazům, prasklinám a defektům. Společnost Pirelli používá při výrobě pneumatik nejmodernější technologie a inovativní materiály, aby dosáhla nejvyšší kvality a výkonu svých produktů. Pneumatiky mají také vynikající ovladatelnost a přesnost řízení, což umožňuje řidičům maximální kontrolu nad vozidlem.

Samozřejmě, cena pneumatik Pirelli bývá obvykle vyšší než u jiných značek, ale vzhledem k vysoké kvalitě a výkonu, který nabízejí, je tato investice rozhodně opodstatněná. Pirelli se navíc pravidelně umisťuje na předních pozicích v testech pneumatik a získává uznání od odborníků i zákazníků.

Druhy letních pneumatik Pirelli

  • P Zero - jedna z nejpopulárnějších řad letních pneumatik Pirelli, určená pro výkonná vozidla s vysokými nároky na jízdní vlastnosti a přilnavost.
  • Cinturato - řada letních pneumatik Pirelli, která se zaměřuje na komfort a úsporu paliva. Tyto pneumatiky mají nízký valivý odpor a jsou vyráběny z ekologických materiálů.
  • Scorpion - letní pneumatiky pro SUV a terénní vozidla, které nabízejí vynikající výkon jak na silnici, tak v terénu.
  • P7 - řada letních pneumatik pro střední třídu vozidel s vysokou úrovní výkonu a bezpečnosti na mokré i suché silnici.
  • P6000 - letní pneumatiky s vysokou odolností proti opotřebení a dobrými jízdními vlastnostmi na mokré silnici.

Letní pneumatiky Pirelli s dopravou zdarma

Alternativní značky prémiové třídy

Do prémiové třídy kromě Pirelli patří také pneumatiky Bridgestone, Nokian Tyres, Goodyear, Dunlop, Continental a Michelin.

Bridgestone

Bridgestone Corporation je mezinárodní společnost zabývající se výrobou pneumatik a různých výrobků z gumy. Byla založena v Japonsku. Bridgestone je jedním z největších výrobců pneumatik na světě a dodává své výrobky do více než 150 zemí. Bridgestone Turanza T005 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Nokian Tyres

Nokian Tyres je finská společnost specializující se na výrobu pneumatik pro osobní a nákladní vozidla a mnoho dalšího. Nokian Tyres se zaměřuje na výrobu kvalitních pneumatik pro náročné podmínky, zejména pro zimní podmínky a extrémní terény. Kromě pneumatik také nabízí služby související s pneuservisem a poradenstvím v oblasti bezpečnosti na silnici. Letní pneu Nokian PowerProof v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 000 korun.

Goodyear

Goodyear je americká společnost, která se zabývá výrobou pneumatik pro různé druhy vozidel. Goodyear je znám pro své inovativní technologie v oblasti pneumatik, jako například RunOnFlat, který umožňuje řidiči pokračovat v jízdě i při defektu pneumatiky, nebo SoundComfort, který snižuje hluk v interiéru vozidla.  Mezi nejznámější pneumatiky společnosti Goodyear patří modely Eagle F1, EfficientGrip Performance, UltraGrip Performance a WranglerGoodyear EfficientGrip Performance 2 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 600 korun.

Dunlop

Společnost Dunlop je celosvětově známým výrobcem pneumatik se sídlem v Japonsku. Svou původní činností začínala jako výrobce kaučukových výrobků. Dunlop nabízí širokou škálu pneumatik pro osobní, nákladní a zemědělská vozidla, stejně jako pro motocykly a závodní automobily. Mezi nejznámější modely pneumatik Dunlop patří Dunlop Sport Maxx, Dunlop SP Sport, Dunlop Grandtrek a další. Pneumatiku Dunlop SP Sport BluResponse v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Continental

Společnost Continental je německý výrobce pneumatik se sídlem v Hannoveru. Continental je považován za jednoho z předních výrobců pneumatik na světě a má silnou pozici na evropském trhu. Mezi nejznámější pneumatiky Continental patří modely jako ContiSportContact, ContiPremiumContact a ContiEcoContactContinental EcoContact 6 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 500 korun.

Michelin

Společnost Michelin je jedním z největších výrobců pneumatik na světě se sídlem ve Francii. Michelin se zaměřuje na výrobu kvalitních pneumatik s důrazem na bezpečnost, výkon a životnost. Mezi jejich nejznámější produkty patří pneumatiky řady Pilot pro sportovní vozy, pneumatiky řady Primacy pro osobní automobily a pneumatiky pro nákladní vozidla řady X-Line. Michelin Primacy 4 v rozměru 205/55 R16 pořídíte v průměru za 2 300 korun.

Prémiové letní pneumatiky s dopravou zdarma

Zdroj info: Pneumatiky, Oponeo, odborník, Pneuteka.
Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články