PRÁCE 🧰

Pneumatiky Pirelli, vše o značce a kde koupit

5. 10. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Jak vybrat pneu Jakou značku pneumatik Rádce motoristy

Italská společnost založená roku 1872 se zaměřením na elastické gumové předměty. Na pneumatiky se firma začala zaměřovat, až v roce 1885 a první pneumatika se ukázala světu, až v roce 1894.

Souhrnné informace

Italská firma začala v roce 1901 s produkcí pneumatik a zaměřovali se na dva hlavní cíle, jedním z nich bylo použití nových technologii a druhým rozšíření značky do celého světa. 

Logo Pirelli

Společnost Pirelli se také začala zajímat o moto závody a v roce 1907 vyhrálo Grand Prix of the Automobile Club of France auto s pneumatikami Pirelli, což byl veliký úspěch pro firmu.

Po válce se firma začala ještě více rozšiřovat a stavět továrny různě po světě. A část své výroby přesunuli do Číny.

Nabídka pneu podle období

Jak se daří Pirelli pneumatikám v testech?

Autobild v roce 2020 otestoval letní pneumatiky na velkých SUV, jako je například Audi Q nebo Mercedes-Benz GLE. Pneumatiky byly testovány na suchu, mokru a v terénu. Na 1. místě se umístily Michelin Pilot Sport 4 SUV. Pneumatiky Pirelli Scorpion Verde se umístily na 5. místě.

ADAC v roce 2020 otestoval pneumatiky o rozměru 225/40 R18. Pirelli P ZERO se sice umístili, až na 12. míste, ale předvedli neskutečný výkon na suché i mokré vozovce.

Autobild si vzal do parády 10 zimních pneumatik, které otestoval na mokru, suchu a sněhu. Pirelli Scorpion Winter si vybojovaly úctyhodné 2. místo. Jako první se umístili pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1.

Pneumatiky Pirelli s dopravou zdarma

Přednosti pneumatik Pirelli

  • Dobré vlastnosti na mokré i suché vozovce

Nevýhody pneumatik Pirelli

Část výroby v Číně

    Zajímavosti o značce Pirelli

    Pirelli je hlavním sponzorem Italského fotbalového teamu Inter Milan již od roku 1995. Dále také sponzorují Španělské a Maďarské Formule 1 Grand Prix. 

    Sponzor Pirelli

    Zdroj médií: Pirelli, Youtube, Internet.

    Podobné články