PRÁCE 🧰

Výměna stěračů snadno a rychle

5. 8. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady Názory

Jedete svým autem do práce, domů nebo na dovolenou a při použití stěračů se ozve nepříjemný vrzající zvuk? To je známka toho, že stěrače potřebují vyměnit.

Jak vyměnit stěrače?

Výměna stěračů - jak často?

Stěrače byste správně měli vyměnit vždy dvakrát za rok. Nejdůležitější je, si zjistit, jaké stěrače se na autě nachází. Existují dva druhy - ramínkové stěrače a bezramínkové stěrače.

Ramínkové stěrače jsou kovové a při zvednutí vypadají jako šatní ramínko, jsou starší a vyvíjejí tlak na okno, díky kterému jej pomocí gumiček stírají. Při výměně stačí vyměnit pouze gumičku stěrače, v případě poškození či přítomnosti rzi se vyměňují celé. Bezramínkové stěrače jsou ploché a většinou plastové. V případě opotřebení se častokrát vyměňují celé.

Návod, jak vyměnit stěrače

Samotná výměna není nic složitého. U starších aut stačí v úvodu stěrače zvednout, u nových aut je potřeba stěrače uvést do takzvané montážní polohy. U ramínkového stěrače vytáhněte úchyt a pojistku a stěrač vysuňte z držáku. Následná montáž je pak v opačném pořadí. Výměnu bezramínkového stěrače pak uskutečníte tím, že odjistíte pojistku a stěrač celý vytáhnete a namontujete nový.

Zdroj médií: Depositphotos.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články