PRÁCE 🧰

Volkswagen představí na autosalonu v Ženevě nový Touareg R s hybridním pohonem

26. 2. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality Volkswagen

Volkswagen odpovídá na požadavky moderní doby a jízdy s nulovými emisemi. Na Ženevském autosalonu oslaví světovou prémiéru nový Touareg R. Nyní tak bude externě nabíjitelným hybridním pohonem vybaven také vrcholní model značky.

Ženevský autosalon bude probíhat od 5. do 15 března. Během té doby se na něm objeví mnoho automobilových novinek. Mezi ně patří i nový Touareg R od společnosti Volkswagen. Vrcholný model přijde s hybridním pohonem. Díky nabitým akumulátorům se vozidlo bude vždy rozjíždět s nulovými emisemi, a to v režimu elektrického pohonu "E-Mode".

S elektrickým pohonem může automobil jet až rychlostí 140 kilometrů za hodinu. Po rychlejším nástupu jízdy se k elektromotoru přidá i zážehový motor V6 přeplňovaný turbodmychadlem. Řidič může přehledně ovládat stav nabití v menu Hybrid na displeji infotainmentu. Snadno si tak může hlídat úsporu a stav baterií.

Hybridní pohon vozu je tvořen zážehovým motorem V6, který má 250 kW, tedy 340 koní, se zdvihovým objemem 2995 cm3 a přeplňovaným turbodmychadlem. Dále se tu nachází elektromotor se 100 kW, tedy 136 koňmi a sada lithio-iontových baterií s kapacitou 14,1 kWh, které jsou uložené pod podlahou zavazadlového prostoru. Vozidlo bude vybaveno 8 stupňovou samočinnou převodovkou a rozvodovkou sériově dodávaného pohonu všech kol 4MOTION.

Díky tomuto pohonu všech 4 kol je Touareg R koncipován i jako zdatné tažné vozidlo. Lze k němu tedy připojit i brzdný přívěs o celkové hmotnosti až 3,5 tuny. Takto technicky vyspělé SUV bylo koncipováno divizí vysokovýkonných vozů Volkswagen R. V této divizi se vyvíjí nejsportovnější modelové řady společnosti Volkswagen. Touareg R tak symbolizuje změnu, protože je prvním modelem s externě nabíjetlným hybridní pohonem a zároveň prvním modelem s hybridním pohonem, který ale také zaujal postavení nejvýkonnějšího vozu značky.

Touareg R bude uveden na trh ve druhé polovině letošního roku. Vozidlo se tedy zatím neprodává.

Zdroj médií: Volkswagen.

Fotogalerie (7 fotek)

Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články