PRÁCE 🧰

Ženeva 2020: co čekat a na co se těšit?

17. 2. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Letošní 90. ročník Autosalonu v Ženevě se koná 5. až 15. března. Úterý a středa, tedy 3. a 4., jsou vyhrazené pro novináře, zbylých deset dní budou brány výstaviště otevřeny veřejnosti. 

Evropský automobilový průmysl stagnuje, možná spíše upadá a starý kontinent už není tak atraktivní odbytiště, jako tomu bylo dříve. Svoji neúčast v Ženevě už ohlásily značky Ford, Volvo, Jaguar, Opel, Land Rover, Citroën a Peugeot. Automobilky si uspořádají svoje vlastní akce, mimo výstaviště.

Stále ale platí, že ženevský autosalon je jednou z nejprestižnějších akcí svého druhu v Evropě. Ve velkém se na akci chystá koncern VW. Seat ukáže nového Leona, Škoda by měla přijít s novou Octavií ve verzi liftback a mluví se i o verzi RS a Scout. Audi dorazí s novou A3 a samotný Volkswagen bude opět svět přesvědčovat, že to s elektromobilitou myslí vážně a ukáže nový koncept z řady ID. Konzervativněji smýšlející fanoušci se asi raději podívají na Golf GTI.

Z Itálie dorazí Fiat s elektrickou pětistovkou a Toyota vytasí nového Yarise, který bude na stánku společně s ostrou verzí GR. Jihokorejská Kia přiveze své SUV Sorento. Když se podíváme na ty opravdové chuťovky, tak Porsche by mělo ukázat 911 Turbo, Ferrari nový model Roma a McLaren zabojuje o pozornost médií s Elvou.

I přes neúčast některých zásadních hráčů tak bude rozhodně na co koukat, co obdivovat a za účast tato akce jednoznačně stojí.

Zaujala vás tato akce, pak máte jedinečnou možnost využít naší Facebookové soutěže o 3x 2 lístky na 90. ročník autosalonu v Ženevě a podívat se na tuto akci zdarma. Neváhejte a zúčastněte se ještě dnes!

Zdroj médií: flickr.

Podobné články