PRÁCE 🧰

Porsche 911 se stalo uměleckým dílem. Jsou v něm díry s krystaly

20. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Porsche

Umění může mít hodně podob, ačkoliv někdy se zdá, že jediným jeho cílem je šokovat. Ti, co mají v oblibě vozy značky Porsche by takový šok mohli klidně utrpět, kdyby viděli, jak byla právě ve jménu umění prakticky zničena zcela nová 911 992.

Porsche 911 se stalo uměleckým dílem. Jsou v něm díry s krystaly

Kdo je tvůrcem?

Jméno Daniel Arsham asi nezasvěceným moc neřekne. Mezi umělci se však jedná o významné jméno. A tento člověk vzal nové Porsche a jednoduše do něj udělal díry. Ty vyplnil krystaly, které z vozu jakoby vyrůstají. Krásně zahlazené tvary tím byly narušeny a na první pohled vůz pozorovatele zaujme. Ne vždy však v kladném smyslu slova.

Do provozu se samozřejmě vůz v takovém stavu nemůže vydat. Jakákoliv nehoda by mohla mít ošklivé následky díky ostrým hranám krystalů a už vůbec si nechceme představovat, co by se stalo při střetu s chodcem. Zájemci si mohou upravenou 911 prohlédnout na londýnské výstavě The House v obchodním domě Selfridges.

Porsche 911 se stalo uměleckým dílem. Jsou v něm díry s krystaly

Úmění nebo zničení auta?

Abychom si nalili čistého vína - nikdo v redakci příliš nechápe smysl tohoto umění. Na druhou stranu uznáváme, že tomu nikdo z nás nerozumí a tak nevylučujeme, že tento počin svoji hodnotu má. Ale kdybychom si měli vybrat, tak bychom raději Porsche bez krystalů, tak jak ho v Zuffenhausenu vyrobili.

Zdroj médií: dupontregistry.

Podobné články