PRÁCE 🧰

Volkswagen plánuje vývoj vlastních čipů. Získá tím konkurenční výhodu

3. 5. 2021 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Volkswagen

Coronavirová pandemie způsobila obří komplikace ve výrobě a logistice. Mimo jiné i silný nedostatek polovidičových čipů, který nutí výrobce automobilů měnit plány a přijímat další opatření. Volkswagen sice neplánuje čipy vyrábět, ale jen vyvíjet. I to přináší výhody.

Herbert Diess uvedl v rozhovoru pro Handelsblatt hned několik zajímavých věcí. VW plánuje vývoj vlastních čipů pro autonomní řízení. To sice nijak nevyřeší případné budoucí nedostatky této komodity, protože výroba čipů je extrémně náročný obor, který zvládá jen pár firem na světě, ale má to jiné zajímavé bonusy.

Diess v této souvislosti zmínil firmy Tesla a Apple. Oba tito giganti mají své patenty a své čipy, které si navrhují na míru. Přesně tak odpovídají jejich potřebám a požadavkům. Na míru těmto čipům pak vyvíjí i software, z čehož dovedou neskutečně těžit. Tesla je v současné době jednička ve vývoji autonomního řízení a Apple se zvládl se svým hardwarem (a s ním spojeným softwarem) dostat v mnoha disciplínách daleko před konkurenci. Volkswagen tak očividně touží po něčem podobném, co by mu poskytlo nepopiratelnou výhodu.

Zdroj médií: Pxhere.

Podobné články