PRÁCE 🧰

Víte, jak získat vlastní SPZ na přání?

15. 2. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Nevyhovují vám klasické registrační značky? Máte možnost nechat si vyrobit SPZ na přání. Pojďme se podívat na to, jak je můžete získat.

Jak získám vlastní SPZ na přání?

Články na téma registrační značka na přání:

  1. Registrační značka (SPZ) na přání
  2. Jak získám vlastní SPZ na přání? - právě čtete

Kde můžete získat registrační značky na přání

O SPZ na přání můžete požádat na úřadě s rozšířenou působností, u kterého máte registrované vozidlo. Můžete se dostavit buď osobně, nebo můžete žádost poslat. A to jak klasicky poštou nebo skrze datovou schránku. Od doby podání žádosti pak budete muset počkat 15 dnů než si svoje nové značky budete moct užívat.

Cena registrační značky na přání

Pokud chcete mít své auto označené originální značkou, musíte počítat s tím, že za ni něco zaplatíte. Cena za jednu značku je 5 000 Kč. Na motorku nebo skútr vám bude stačit jeden kus. Na auto budete potřebovat značky dvě. Celkem vás tedy vyjdou na 10 000 Kč.

Co musí vlastní SPZ splňovat

Při vymýšlení tvaru registrační značky byste měli myslet na pravidla, která jsou daná. Prvně je třeba dodržet počet znaků. Pro osobní auto je to 8, pro motorku 7 a pro moped 5 znaků.

Text značky nesmí být neslušný, hanlivý nebo urážlivý. Zároveň je zakázáno používat zkratky veřejných institucí a orgánů. Tvar značky musí být jedinečný. Pokud vymyslíte skvělý text, ale už ho bude někdo využívat nebo ho bude mít rezervovaný, tak máte smůlu. Je dobré si tuto skutečnost ověřit ještě před podáním žádosti.

Každá registrační značka na přání musí obsahovat minimálně jednu číslici. Na druhou stranu ale nesmí zahrnovat diakritiku, interpunkci nebo jiné speciální znaky. Dané je také to, že registrační značky na přání nemohou být tvořeny písmeny G, CH, Q, O a W. Ta se totiž dají snadno zaměnit za jiná.

Zdroj info: Internet.
Zdroj médií: Depositphotos.

Podobné články