PRÁCE 🧰

Víkendový souhrn: MotoGP Velká cena Thajska

3. 10. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Motorsport

Už sedmnácté kolo závodů MotoGP se tento víkend odjelo v Thajsku. Pokračoval zde vyhrocený souboj mezi Quartararem, Bagnaiou a A. Espragarem. Stejně jako minulý závod v Japonsku byla i Velká cena Thajska ovlivněna deštěm.

Víkendový souhrn: MotoGP Velká cena Thajska

Kvalifikace

Hned dvakrát byl v kvalifikaci pokořen traťový rekord, když ho nejprve překonal Jorge Martin na Ducati a posléze Marco Bezzecchi také s Ducati. Pro třiadvacetiletého chráněnce legendárního Valentina Rossiho to bylo první pole position v kariéře. Z favoritů na titul nejlépe zajel Bagnaia, opět s Ducati. Hned za ním ale dojel prozatímní lídr šampionátu Quartararo na Yamaze. Top pět doplnil Zarco s další Ducati. Třetí z adeptů na titul A. Espargaro (Aprilia) bojoval s nedostatečnou trakcí, nedostal se ani do druhé části kvalifikace a závod musel odstartovat až z třináctého místa.

Víkendový souhrn: MotoGP Velká cena Thajska

Závod

Nedělní závod se celý odehrál na mokré trati. Specialistou na mokrý povrch je Miguel Oliveira (KTM), který závod bez větších problémů vyhrál, i když mu po startu z jedenácté pozice zabralo dlouhých 14 kol, než se na první pozici probojoval. Druhé místo bral Miller (Ducati) a třetí místo bral všemi deseti jeho týmový kolega Bagnaia. V top pět dokončili ještě Zarco a Márquez (Honda). Po startu se výrazně propadal Quartararo a propadal se dál v průběhu celého závodu. Závod zakončil na sedmnáctém místě, podruhé v řadě neposbíral ani bod a po závodě byl velmi frustrovaný. O něco málo lépe dopadl A. Espargaro, který po kontaktu s Binderem (KTM) dostal penalizaci a v konečném pořadí si dojel pro jedenácté místo. Navzdory náročným podmínkám v závodě spadl pouze Gardner s KTM.

Boj o titul tak začal v podstatě nanovo. Bagnaia stáhl Quartarara na rozdíl pouhých dvou bodů. A. Espargaro už trošičku zaostává a na prvního ztrácí dvacet bodů. Do konce sezóny zbývají pouhé tři závody. Tím příštím je za dva týdny Velká cena Austrálie.

Zdroj info: MotoGP.
Zdroj médií: MotoGP.

Podobné články