PRÁCE 🧰

Ve Frýdku-Místku byl zahájen provoz první parkovací věže

22. 4. 2022 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

V Moravskoslezském kraji se dějí věci. Vznikl zde zcela unikátní vertikální parkovací systém Car Tower, který má v budoucnu pomoci usnadnit parkování v zastavěných částech měst.

Jako první, kdo parkovací věž bude zkoušet, jsou zaměstnanci a zákazníci Autodružstva Frýdek-Místek. Parkovací věž se nachází v areálu firmy. A v čem spočívá kouzlo? Jedná se o stojící kovovou konstrukci, která disponuje rotačním mechanismem a umožňuje tak zaparkování postupně několika vozidel na půdorys dvou parkovacích míst. Takové parkoviště dokáže pojmout 6 až 16 osobních aut, včetně velkých SUV. A nejlepší na tom je, že se jedná o český projekt.

Lidí ve městech přibývá a po každé když jedete odpoledne domu z práce, nemáte prostě kde zaparkovat. To by v budoucnu mohly změnit právě parkovací věže a podobné stavby. Je to totiž cenově dostupné a efektivní řešení, které má navíc příslušnou certifikaci. Klíčové pro stavbu jsou nejmodernější bezpečnostní prvky, jednoduchá obsluha a životnost až 25 let.

Navíc je parkování velmi jednoduché a není nutné zaměstnávat další osobu na obsluhu, neb ovládání lze provádět pomocí mobilní aplikace a pro přístup je pouze nutné naskenovat QR kód, identifikační kartu nebo identifikovat se pomocí kamerového systému. Rezervace míst půjde i přes internet.

Zdroj info: GRAVIS Industry.
Zdroj médií: Pixabay.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články