PRÁCE 🧰

Budou za nás v budoucnu parkovat roboti? Je docela dobře možné, že ano

13. 7. 2020 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Určitě to všichni znáte. Chystáte se na skok do obchodu po práci a hledáním parkovacího místa zaberete víc času než samotným nakupováním.

Ve Francii vymysleli robota, který vaše auto zaparkuje za vás. Dostal jméno Stan a je 100% ekologický, využívá totiž pouze elektrickou energii. Stan má senzory, které snímají a zaznamenávají prostor, podle kterého pak vyhodnocuje volná místa k zaparkování. Robota tak jednoduše přivoláte, ten vyzvedne vaše auto a na nejbližším volném místě jej precizně zaparkuje. Šetří tím vaši peněženku v případě, že byste vy nechtěně odřeli ostatní auta. Tímto parkováním robot také eliminuje všechny problémy spojené se samotným parkováním.

Jelikož to není první vynález svého druhu, naopak, podobné projekty teď doslova bují, tak je možné, že se za nějaký čas dočkáme i u nás. Pro parkovací a obchodní domy by to znamenalo úsporu. Na stejnou plochu se vejde významně více aut za předpokladu, že budou jedno těsně vedle druhého. Nemusí se totiž řešit místo pro nastupování a vystupování. To by se odehrávalo někde před parkovištěm, kde by si robot vždycky vyzvedl auto zákazníka a poslušně ho zaparkoval.

Zdroj médií: autoblog.com.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články