PRÁCE 🧰

Toyota do nabídky přidává užitkové i obytné úpravy svých modelů

25. 4. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality Toyota

Toyota nyní prodává nová auta i s volitelnou nástavbou nebo vestavbou. Dodavatelů přestaveb je více než deset a pokrývají široké možnosti využití.

Užitkové přestavby Toyota Hilux

Toyota, respektive její odnož Toyota Professional, nám na novinářské akci do detailu představila různé druhy přestaveb jejích modelů Proace, Proace City a Hilux. Díky spolupráci s několika firmami zabývajícími se přestavbami má zákazník na výběr široké množství přestaveb a vestaveb od českých i zahraničních výrobců. Vše navíc může objednat přímo u Toyoty a na showroomu vyzvedává už kompletní vozidlo včetně požadované přestavby. Cena za přestavbu a případnou homologaci (třeba u vyjímatelných vestaveb nutná není) už je zahrnuta v ceně auta a navrch dostáváte od dodavatele přestavby standardní záruku. V době velké obliby campingových vestaveb je to za nás krok správným směrem. Všechny přestavby jsou k vidění v rozsáhlé galerii.

Proace 4x4

Jako první se Toyota pochlubila možností instalace přiřaditelného pohonu všech kol pro dodávku Proace. Ta se s pohonem 4x4 dosud v žádné verzi nenabízela, protože její platforma toto řešení neumožňuje. Ke slovu se ale přihlásil nezávislý úpravce a výsledek je na světě. Za přestavbu v podobě paketu 4x4 STD zaplatíte 300 000 bez DPH, a kromě přiřaditelného pohonu 4x4 dostanete i o 20 milimetrů zvýšený podvozek, jeho bytelnější ochranu nebo uzávěrku zadního diferenciálu. Kdo chce ale opravdový extrém, může přihodit ještě 50 000, podvozek se zvedne o dalších 40 milimetrů, ochranné plechy se ještě zesílí a navrch dostanete i zesílené tažné zařízení.

Užitková vestavba Würth

Užitkové přestavby

Užitkové přestavby se týkají především legendárního pick-upu Hilux. Ten je možné vybavit třeba sněžným pluhem nebo elektrickým rozmetadlem. Hilux se tak stává reálnou konkurencí obligátní Multicary a pro některé menší obce může dávat smysl. Vše je navíc reverzibilní, takže pluh i sypač sundáte a přes léto máte univerzální pick-up. Anebo můžete na korbu nahodit systém krytých šuplíků a vozit v nich nářadí. Další možností je úplné odstranění korby a její nahrazení sklápěčkou. Dodávku Proace je pak možné vybavit vestavbami s úložnými systémy. Ty poslouží k lepší organizaci úložného prostoru.  

Osobní, obytné a expediční vestavby

Obytné vestavby jsou nyní v kurzu, a tak jich Toyota pro svůj model Proace Verso nabízí hned pět druhů. V zásadě si jsou ale velmi podobné. Společnou mají jednoduchou instalaci a deinstalaci bez zásahů do vozidla. V zadní části se vždy nachází malý pult s úložným prostorem a rozkládací kuchyňkou, v místě zadních sedaček se pak rozkládá lůžko. Vybavení vestaveb se samozřejmě liší, a některé dokážou navíc přidat i střešní stan nebo místo na spaní ve výklopné střeše. Podobně jsou řešeny i expediční nástavby na Hilux, které ještě přidají terénní výbavu, světelné rampy nebo ochranné rámy. Jednodušší obytné vestavby Toyota poskytuje i pro RAV4 nebo Proace City Verso. Poslední jmenovaný nabízí i rozsáhlejší úpravu pro hendikepované osoby, které mohou po sklopné plošině najet na vozíku přímo do zadní části vozu.

Obytná vestavba Vivibox

Zdroj info: Toyota.
Zdroj médií: Radim Krejčík.

Podobné články