PRÁCE 🧰

Světový rekord pro nejrychlejší ženu bude pravděpodobně uznán. Bohužel posmrtně

5. 11. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Nejrychlejší žena-světový rekord

Jessi Combs se pokoušela překonat světový rekord v jízdě autem. Při pokusu o nejvyšší dosaženou rychlost, v poušti Alvord, v americkém Oregonu, se ovšem stala nehoda, Jessi tragicky zahynula a její vůz skončil v plamenech.

North American Eagle Supersonic Speed Challenger

Po nehodě se samozřejmě rozběhlo vyšetřování, které mělo objasnit příčinu. North American Eagle Supersonic Speed Challenger měl výkon 52 tisíc koní a byl samozřejmě sestaven speciálně pro překonávání rychlostních rekordů.

North American Eagle Supersonic Speed Challenger

Podle všeho však při poslední Jessiině jízdě došlo k závadě na předním kole. Ta byla pravděpodobně způsobena něčím, co leželo na zemi, dost pravděpodobně kamenem. Vzhledem k tomu, že neštěstí se odehrálo při rychlosti kolem 885 km/h, nemusel být daný objekt ani příliš velký. Výsledkem je zmařený lidský život a samozřejmě zničený závodní speciál. Jessi zemřela prakticky okamžitě, ještě než se vůz ocitl v plamenech.

Není však uzavřen její pokus o rekord. Jelikož závodnice zemřela při pokusu o jeho překonání, je dost pravděpodobné, že bude uznán. Při těchto pokusech se totiž počítá průměr ze dvou jízd. Ta první byla v případě Jessi Combs rychlostí 829,2 km/h a druhá, v protisměru, 882,4 km/h. Průměr nám tedy dá 855,8 km/h, což by o 33,8 km/h překonalo držitelku rekordu z roku 1976 Kitty O´Neil.

Lidé z Guinnessovy knihy rekordů vše přezkoumávají a je dost možné, že se Jessi Combs stane novou nejrychlejší ženou světa a splní se tím její sen. Bohužel posmrtně.

Zdroj médií: facebook.

Podobné články