PRÁCE 🧰

Speciální edice BMW M3 a BMW M4 oslaví výročí společnosti

25. 5. 2022 2 min. čtení diskuze (0) Aktuality

U mnichovského výrobce automobilů se slaví. Divize M pro tyto účely nabízí zákazníkům raritní edici aut, kterým nebude chybět základ vysokovýkonného sportovního stroje prémiové třídy.

výroční edice BMW M

Padesát let. To je cifra, kterou společnost BMW M oslavuje společně se svou celosvětovou komunitou. Dne 24. května 1972 byla podepsána smlouva o založení společnosti BMW Motorsport. Výročí je nutné podpořit něčím speciálním, a tak automobilka představila exkluzivní kolekci edičních modelů.

Pro tyto účely poslouží modely BMW M3 Sedan a BMW M4 Coupé. Obě auta budou nabízena v edici zvané BMW M 50 Jahre. Jak už to bývá, počet vyrobených kusů bude omezený, a tak by žádný fanda pro závodění a tradici značky neměl zaváhat a dlouho se rozmýšlet. 

výroční edice BMW M

Modelová řada BMW M3 a BMW M4 platí za celosvětové synonymum pro vysoký výkon v prémiovém segmentu střední třídy. Výroční modely budou samozřejmě ještě trochu obohaceny, a to zejména prvky odkazující na tuto významnou událost. Vozy bude pohánět vysokootáčkový řadový šestiválec o výkonu až 375 kW a s technologií M TwinPower Turbo.  

Pro evropský a americký trh se budou auta nabízet v různých oblíbených barvách, jak jsou zákazníci zvyklí. Nicméně pro ten čínský bude model M4 dostupný ve speciální oranžové a šedé barvě, což souvisí s tím, že výročí společnosti připadá na čínský rok tygra. Součástí interiéru všech výročních aut budou prahové lišty s nápisem "Edition 50 Jahre BMW M", kovová plaketka na středové konzoli s totožným nápisem nebo volitelné logo karbonových skořepinových sedadel.

výroční edice BMW M

Mezi komponenty, které jsou designově i technologicky inspirovány závodními vozy a jsou součástí výbavy výročních edicí, patří také karbonový nástavec předního nárazníku BMW M Performance, karbonový zadní spoiler BMW M Performance a karbon-titanové koncovky výfuku BMW M Performance.

Zdroj info: BMW.
Zdroj médií: BMW.
Michaela Rubešová

Autor článku
Poznávacím znamením Míši je foťák v ruce. Ráda cestuje, ochutnává dobrá jídla a miluje výjimečná auta s duší.

Podobné články