PRÁCE 🧰

Rodinný vůz se 7 místy aneb Jaká nová auta se nabízí v letošním roce

17. 12. 2020 2 min. čtení diskuze (0) Tipy a rady

Sedmimístný vůz často hledají větší rodiny. Nabídka v tomto směru je relativně široká, ale je potřeba přeci jen malinko hledat. Důležité je ale popřemýšlet, kam s nákladem. V případě plného obsazení se totiž do spousty aut pro sedm už moc věcí nevejde.

Nový rodinný vůz se 7 místy - je co vybírat?

Články na téma pořízení si rodinného auta:

  1. Nejlepší MPV na trhu. Dá se ještě sehnat pro rodinu velký vůz?
  2. Nový rodinný vůz se 7 místy - je co vybírat? - právě čtete
  3. Nejlepší SUV střední třídy
  4. Jednoduchá auta pro rodiny

Kia Sorento

Test ještě sice nemáme vydaný, ale už teď musíme konstatovat, že nové Sorento se povedlo. V nejvyšší výbavě má přijatelnou cenovku a komfort na palubě je skvělý. Dokonce i v zadní řadě mají cestující možnost si upravit, jak moc jim bude foukat z ventilace, k dispozici mají také nabíjecí USB porty a držáky na pití. Bohužel tato sedadla jsou velikostí spíše pro děti do zhruba 150 centimetrů. Pro dospělé je to opravdu nouzovka.

Renault Grand Scenic

Rodinný vůz pro sedm - jaký vybrat?

Auto s kosočtvercem na přídi boduje elegantním vzhledem. V sedačkách, tedy spíše v křeslech, se dá sedět hodiny a hodiny. Zadní řada bude opět spíše pro děti, ale i to se počítá. Pokud pokukujete po benzinové motorizaci, tady najdete hned dvě. Nevýhody? Ergonomie ovládání infotainmentu není úplně ideální. Navíc Renault není zrovna vyhlášený spolehlivou elektronikou a že v Grand Scenicu je jí požehnaně. Podvozek je ale vcelku sportovně naladěný a umožňuje i svižnější průjezdy zatáčkami.

Nabídka nových SUV v online inzerci

Škoda Kodiaq

"Domácí" automobilka boduje svým největším SUV, které poskytne v úplně zadní řadě místo i pro dva dospělé. Horší to je s výškou sedáků, které nejsou ani 25 centimetrů nad podlahou. Delší cestování tak bude chtít častější zastávky na protažení. Auto v naftovém dvoulitru není špatné a je celé docela robustně a solidně postavené.

Dacia Lodgy

Jestli chcete co nejvíc užitku za co nejnižší cenu, berte Lodgy všema deseti. I v sedmi lidech se v nídá cestovat úplně v pohodě a třetí řada není pro trpaslíky, ale nebáli bychom se ji označit za plnohodnotnou. A kam s nákladem? Kupte nějaký větší střešní box a potřebné věci dáte do něj. A teď to nejdůležitější! Auto jako takové začíná na ceně necelých 383 tisíc! A i když jsme si naklikali tu nejvyšší možnou výbavu, zastavila se cenovka na 465 800 korunách. To nikdo jiný nabídnout neumí. Na výběr jsou ale jen dva motory, navíc oba naftové. Ani ta silnější verze nebude trhač asfaltu, má totiž 115 koní. Na automat můžete rovnou zapomenout, vystačit si musíte s manuálním šestikvaltem.

Toyota Proace City Verso

Rodinný vůz pro sedm - poradíme s výběrem

V našem testu neoslnila zpracováním a výkonem, ale za to je uvnitř spousta odkládacích prostor (některé opravdu dost velké). Zadní řada je pak důstojná i pro dospělé pasažéry. Další výhodou je krabicoidní tvar a boční posuvné dveře. Nehrozí tak, že neopatrní potomci otlučou auta na parkovacích místech vedle. Když započítáme i skvělý podvozek, tak nám Proace City Verso vychází jako ideální vůz na rodinnou cestu k moři.

Zdroj médií: redakce, Renault.

Podobné články