PRÁCE 🧰

Volkswagen Fest 2019: První pocity a dojmy z akce v Hosíně

26. 8. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Reportáže

Stovky Volkswagenů Golf, Polo, Passat, Transporter, Arteon, Tiguan, Beetle a spousta dalších parádních aut, z nichž všechna měla jedno společné.

Zaplněné letiště v Hosíně díky několika stovkám automobilů značky Volkswagen

Všude samý Volkswagen

Tím společným prvkem byla samozřejmě příslušnost ke značce Volkswagen. Už když jsme vjížděli do areálu hosínského letiště, bylo prakticky nemožné se někam podívat nespatřit tam znak automobilky. A kam oko dohlédlo, tam samozřejmě spatřilo i všechny možné vozy značky.

Volkswagen Fest 2019

Co jsem ocenil, byl přístup pořadatelů k "nevolkswagen" autům. Na některých srazech se na takové dívají vyloženě skrz prsty, až nevraživě. Ne tak zde, kde bylo oddělené parkoviště, kde mohl zaparkovat kdo chtěl, s čím chtěl. Na ostatní plochy, včetně kempovací, se ale dostaly skutečně jen "Das Auta".

Letištní dráha byla hlavní atrakcí

Asi nejvíc všechny lákala letištní dráha, na které probíhaly sprinty. A nemyslete si, že závodily jen upravené vozy. Za symbolický poplatek to mohl zkusit každý a tak se po dráze občas prohnal třeba i starý Transit. Díky ochotě jednoho z účastníků jsem dokonce dostal i možnost zúčastnit se sprintu z pozice spolujezdce a musím říct, že je to zážitek, na který jen tak nezapomenu.

Volkswagen

Zajímavý program probíhal i na na hlavním pódiu, kde se krom obligátních Golfů vytuněných na všechny možné myslitelné způsoby, sem tam mihl i nějaký zajímavý historicky kousek. Ať už to byl klasický T1 nebo raritní krasavec Colani GT.

Volkswagen Fest 2019

Kdo chtěl, mohl zavítat mezi stánky s oblečením, autokosmetikou, modely nebo se třeba objednat na zkušební jízdu některého z aktuálních modelů. Zkrátka bylo stále na co koukat a co dělat, což se rozhodně nedá říct univerzálně o všech srazech, které u nás probíhají. I proto se určitě příští rok na Volkswagen Fest podíváme znovu.

Zdroj médií: Redakce.

Podobné články