PRÁCE 🧰

Rekord závodu Cannonball byl překonán. Postarala se o to tříčlenná posádka v sedmisetkoňovém Mercedesu

5. 12. 2019 1 min. čtení diskuze (0) Aktuality Mercedes-Benz

Mezi New Yorkem a Los Angeles se jezdí neoficiální (a nelegální) závod Cannonball. Má necelých 4 500 kilometrů a nový rekord je 27 hodin a 25 minut.

Rekord závodu Cannonball byl překonán.

Antiradary a rušičky v akci při zajetí rekordu

Základem každého závodního úspěchu je jednak dobrý vůz a pak také dobrý řidič. V tomto případě byli řidiči dva a jeden člen posádky měl krom navigace na starosti něco, co by se dalo nazvat "bojem s policií". Pokud totiž chcete zajet za běžného provozu rekord, je dodržování rychlostních limitů vyloučeno. Proto měl chlapík jménem Berkeley Chadwick na starosti obsluhu hned několika antiradarů, rušiček a pro všechny případy mohl i odpojit světlomety a brzdová světla. Policejní vozy nebo helikoptéra by tak měly v noci značně ztíženou situaci. Krom radioelektronického boje s policejními hlídkami se na dálku závodu účastnilo ještě dalších 18 lidí. Měli na starosti monitorování dopravy a zpráv o policejních hlídkách na trase.

Průměrná rychlost přes 160 km/h

Arne Toman a Doug Tabbutt se pak střídali v řízení Mercedesu AMG E63 z roku 2015.  A protože největší ztráty nabrali předchozí držitelé rekordu při tankování, dostal vůz ještě dvě dodatečně namontované nádrže o objemu 150 litrů do prostoru kufru, takže ztráta tankováním byla pouhých 22 minut. Úprava motoru, sání a montáž turbodmychadel pak vyústily v celkový výkon vozu 700 koní. Průměrná rychlost tak byla 165 km/h a maximálka 311 km/h.

Zdroj médií: youtube.

Podobné články