PRÁCE 🧰

Ohlédnutí za adrenalinovou akcí z centra Českého Těšína

13. 9. 2023 3 min. čtení diskuze (0) Aktuality

Akce Race the Streets v Českém Těšíně byla událost, jež přinesla do centra města adrenalin a vzrušení, které si závodníci i diváci budou ještě dlouho pamatovat. 

Race the Streets - Český Těšín vol. 2

Minulou sobotu jsme se sešli na vzrušující automobilové události v malebném městě Český Těšín, na bývalé autobusové zastávce. Jelikož se s námi léto ještě neloučí, připravilo se na start za slunečného dne hned 19 odvážných jezdců z Česka, Polska i Slovenska. Krátká, ale složitá trať na bývalé autobusové točně znamenala pro závodníky velkou výzvu, a tak si museli rychle zahřát pneumatiky. Kolem celé této závodní tratě byla vytvořena divácká zóna z tribun, spolu se speciální zónou 360°, odkud jste mohli sledovat dění na celé trati. 

Jezdci byli na krátké, avšak intenzivní trati nuceni být neustále ostražití. Nejenže museli čelit nestejnému asfaltovému povrchu, ale také se vyhýbat zrádným propadlým kanálům a hlavně neúprosným betonovým panelům, které byly kolem celé trati. Minulou sobotu jsme byli svědky ohromujícího výkonu jezdců, kteří se statečně vypořádali s těmito náročnými podmínkami. Driftování v takových podmínkách rozhodně není pro každého, a proto máme velký obdiv k těmto jezdcům, kteří měli odvahu vstoupit do této výzvy. Na závodní trati jsme se také setkali s několika incidenty, nepříjemnými ťukanci, kisswally a technickými problémy, což je však neoddělitelnou součástí závodění.

Mezi samotnými závody si návštěvníci užili i spoustu zábavy. Bylo pro ně připraveno několik soutěží, do kterých se zapojili jak muži, tak ženy, a dokonce i děti. Jedním z vrcholů programu byla fascinující show Doma Nekolného z týmu Do3ry Motorsport, který předvedl své umění na BMX kole.

Když závodění pomáhá

V rámci události Race the Streets se v sobotu pouze nezávodilo. Došlo ke spojení vášně s dobrou věcí. Sport, který všichni milujeme, poskytl příležitost pomoci někomu, kdo to opravdu potřeboval. Letos pořadatelé na akci podpořili matku Zuzku a jejího nemocného syna. Během dne se dokázala vybrat úctyhodná částka 30 392 korun. Navíc díky fondu, který pořadatelé založili speciálně pro tuto událost, dosáhli až na 53 219 korun. Ukázkový byl také úžasný přístup vítězů závodu, kteří byli ochotni část nebo dokonce celou svou výhru předat právě Dominikovi a jeho mamince. Celkem se díky driftování dokázalo vybrat neuvěřitelných 107 611 korun pro Dominika. Děkujeme všem, kteří nezůstali lhostejní vůči osudům druhých. Celý výtěžek bude využit na pokrytí nákladů spojených s rehabilitací a péčí.

A kdo to v Českém Těšíně nakonec vyhrál?

V Českém Těšíně jsme se s těmito závody setkali nejspíš naposledy, i proto se všichni závodníci zapsali do této nezapomenutelné historie. Z původních 19 jezdců se do závodních battlů nakonec probojovalo jen 16 nejlepších, kteří se dále utkali v klasickém "pavoukovi". Na vrcholu žebříčku se nakonec umístil na třetím místě polský jezdec Krystian Morawietz s custom vozem Alfa Veloce - 2,9 V6 o výkonu 580 koní, druhé místo obsadil Filip Vimpel z Česka s vozem BMW E46 s motorem Jaguar AJ33 SC o výkonu 450 koní a nejvyšší příčka patřila  jezdci Marko Zakouřilovi, který se závodu účastnil s vozem BMW M2 s motorem M62 Turbo a výkonem neuvěřitelných 962whp (wheel horsepower). Všem jezdcům gratulujeme a těšíme se, s čím kluci ze Zapal to crew přijdou příští rok. 

Avšak po samotném závodě to nebylo vše. Jezdci a pořadatelé se následně sešli na AFTERPARTY, kde mohli společně sdílet zážitky z náročného závodu, povídat si o svých dojmech a oslavit výkony vítězů. Tato akce poskytla skvělou příležitost k uvolnění a socializaci po adrenalinově nabitém dni. Byla to výborná příležitost pro jezdce i fanoušky, aby si užili skvělou atmosféru a vytvořili nová přátelství. Na více fotografií z akce se můžete podívat ve fotogalerii.

Kalendář auto-moto akcí

Zdroj info: Autorský text.
Zdroj médií: Nikola Vrabel.
Nikola Vrablová

Autor článku
Nikča snila o tom být ekologem - láska k autům ji ale přivedla na jinou cestu. Od školy si chodívá odpočinout na garáž, kde opravuje svůj německý šestiválec.

Podobné články